Suroviny
Postup přípravy
Salko vaříme zavřené 2 hodiny ve vodě. Při přípravě piškotu smícháme vejce, cukr, prášek do pečiva, olej, čtvrt litr mléka, mouku a kakao v těsto, které pečeme půl hodiny.
Na náplň v hrnci smícháme pudinky, vanilkové cukry, půl litru mléka, 150 g másla a vaříme 2 minuty. Teplý pudink nalijeme na piškot, na něj položíme sušenky a dáme na dvě hodiny ztuhnout do chladničky. Vychlazené Salko vyšleháme s 200 g másla, namažeme po vyjmutí z chladničky na sušenky a polijeme čokoládovou polevou. Poté dáme opět ztuhnout.
Dezert
Karamelové řezy
Ingredience:
- 1 slazené Salko
- 2 vejce
- 200 g krupicového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml rostlinného oleje
- 750 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 2 vanilkové pudinky
- 2 vanilkové cukry
- 350 g másla
- 2 balíčky sušenek (BeBe)
- čokoládová poleva