Suroviny
- fialky (čestvé)
- voda 150 ml
- cukr 2 lžíce
- cukr krupice (na posypání)
Postup přípravy
- Vodu s cukrem svařte a dejte vychladit.
- Připravte si vše na linku, budete ulepení až za ušima, tak ať máte všechno po ruce. Plus i nějaké papírové utěrky namočené ve vodě na upatlané ruce.
- Ustřihněte si pečicí papír, část potřete cukrovým rozvarem, vezměte fialku za stopku a snažte se ji celou předním dílem přitlačit na rozvar. Zadní část potřete štětečkem (osvědčil se tvrdý a krátký kosmetický).
- Pocukrujte (nejlépe to šlo se lžičkou) napřed vrchní část, položte fialku na připravený plech s pečicím papírem a docukrujte spodní část.
- Ustřihněte stonek, fialku otočte a pinzetou upravte okvětní lístky. Jednu máte hotovou! Nechte na plechu zaschnout asi dva dny a poté uchovejte ve vzduchotěsnu. Hodně sil!