Suroviny
- kančí kýta 500 g
- špek 100 g
- divoké koření
- sůl
- pepř
- smetana 1
- hladká mouka
- citron 1
- máslo 150 g
- cibule 3
- šlehačka 1
Postup přípravy
- Kančí kýtu prošpikujeme špekem, dáme do hrnce, přidáme koření a nakrájenou cibuli a zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme v chladnu 1 až 2 dny uležet.
- Pak maso vytáhneme a orestujeme na prudkém ohni. Následně je dáme péct do trouby na hodinu a půl až dvě. Když je maso měkké, vytáhneme je z pekáče a výpek s kořením přepasírujeme do hrnce.
- Přidáme vodu a zahustíme smetanou s moukou. Podle chuti dokořeníme. Podáváme s knedlíkem a přizdobíme citronem a šlehačkou pro zjemnění chuti.
Autor receptu: Dalibor Baletka