Na salát
- salátová okurka (malá) 1 ks
- ředkvičky 1 svazek
- pažitka 1/2 svazku
- sůl
- pepř
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- olej 1 lžíce
Na kachní prsa
- kachní prsa (cca 300g) 2 filety
- sůl 1 špetka
- pepř
- červené víno 125 ml
Postup přípravy
- Okurku a ředkvičky důkladně omyjeme. Z okurky odřízneme konce, rozpůlíme ji, čajovou lžičkou vyškrábneme jadérka a nakrájíme na kostičky. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Pažitku opláchneme, důkladně osušíme a polovinu nakrájíme nadrobno. Takto připravenou okurku a ředkvičky promícháme se solí, pepřem, pažitkou, citronovou šťávou a olejem.
- Kachní prsa dobře osušíme papírovými utěrkami a na straně kůže šikmo nařízneme. Pozor, kůži neprořízněte až na maso. Osolíme a opepříme. Opečeme na rozpálené pánvi kůží dolů, dokud se nevypeče tuk, poté tuk vylijeme. Dále opékáme dozlatova po obou stranách asi 5 minut, podlejeme červeným vínem a necháme asi 5 minut probublávat, aby se víno zredukovalo.
- Kachní prsa nakrájíme na plátky, výpek přecedíme, ještě jednou dochutíme a připravíme k servírování. Pokrm ozdobíme zbývající pažitkou.