Na knedlík
- mléko 200 ml
Head
- mrkev 1 kus
Na knedlík
- vejce 1 kus
Head
- sůl 1 dávka
- vývar 350 ml
- bílé víno 100 ml
- tymián 1 dávka
- citron 1 kus
- bobkový list 1 dávka
- nové koření 5 kuliček
- cukr 1 dávka
- brusinky ( - volitelné ) 1 dávka
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky
V hrnci na oleji zpěníme cibulku a přidáme zbytek zeleniny, lehce osmahneme
Směs dáme do pekáče, přidáme tymián, bobkový list, kuličky nového koření a lžičku cukru
Podlijeme vývarem a přidáme deci vína
Na tuto směs dáme kačeří prsíčka, přikryjeme a dáme péct na 180 °C na 45 minut
Poté maso vyjmeme a směs rozmixujeme v hrnci a dáme vařit
Přidáme smetanu a dochutíme citronovou šťávou
Housky na knedlík nakrájíme na kostičky, nejlépe den předem, aby oschly
Nakrájené kostky pečiva zalejeme rozmíchaným vejcem s mlékem a necháme 20 minut odležet, v průběhu dvakrát promícháme
Potom přidáme hrst hrubé mouky, tak aby směs držela pohromadě, ale byla stále lepivá
Vytvarujeme knedlíky, které vaříme v potravinářské fólii asi 15 minut