Head
Postup přípravy
Játra důkladně očistěte a nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm pokrájenou šalotku dozlatova. Přidejte česnek, tymián a minutu opékejte. Pak vyndejte tymián, přidejte očištěná játra a opečte je dohněda. Těsně před koncem restování k játrům přilijte portské víno a nechte jen částečně odpařit. Játra rozmixujte dohladka. Přidejte zbývající rozpuštěné máslo, smetanu a dochuťte solí a pepřem. Znovu vše důkladně promixujte. Do hotové paštiky zamíchejte sekané mandle, rozdělte ji do misek nebo dejte do jedné velké a povrch uhlaďte. V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky, nechte je vychladnout a přelijte jím vršek každé paštiky. Ozdobte plátky mandlí a tymiánem a nechte v lednici dobře ztuhnout.