Jak to bylo, šéfe? Čínský zelný salát s černými houbami podle Vladimíra Suchého

Moje hodnocení
4x

V nové epizodě pořadu dorazil Zdeněk Pohlreich na návštěvu do hostivické Restaurace U Koruny, kde šéfkuchař Vladimír Suchý kouzlí autentickou čínskou kuchyni, která si získala věhlas už ve Vodičkově ulici. Nejen pamětníci se za ní stále vracejí, třeba na tento výtečný zelný salát.

2 porce
30 minut
čínská

Suroviny

Dochucení

Postup přípravy

  1. Očištěné zelí nakrájejte na kostky velké 3 x 3 cm a spařte v osolené vodě! Zelí spařte ve vařící vodě, ale počítejte s dojezdem teploty při chladnutí.
  2. Zelí vyndejte děrovanou naběračkou a přidejte 100 ml vody ze zelí a všechny další suroviny na dochucení.
  3. Po vychladnutí přidejte černé houby a kapii a ještě ochutnejte a případně dochuťte, nebojte se výraznější chuti. Salát nechte do druhého dne proležet.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vladimír Suchý


Přečtěte si také

Recepty