Suroviny
- bílé zelí 400 g
- sůl 2 lžičky
- voda 4 litry
- Jidášovo ucho (předem namočené černé houby) 100 g
- sterilovaná kapie 100 g
Dochucení
- sůl 1 lžička
- cukr krupice 3 lžíce
- ocet 4 lžíce
- olej (sečuánský chilli olej) 1 lžíce
Postup přípravy
- Očištěné zelí nakrájejte na kostky velké 3 x 3 cm a spařte v osolené vodě! Zelí spařte ve vařící vodě, ale počítejte s dojezdem teploty při chladnutí.
- Zelí vyndejte děrovanou naběračkou a přidejte 100 ml vody ze zelí a všechny další suroviny na dochucení.
- Po vychladnutí přidejte černé houby a kapii a ještě ochutnejte a případně dochuťte, nebojte se výraznější chuti. Salát nechte do druhého dne proležet.
Vladimír Suchý přijal v kuchyni asistenci Zdeňka Pohlreicha Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: