Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Hrdina kuchyně: Krůta – zde najdete recepty z 1. dílu

Hrdina kuchyně: Krůta

Hrdina kuchyně: Krůta

  • Zavřít
Hrdina kuchyně: Krůta

Hrdina kuchyně: Krůta

Jako první hrdina kuchyně se v novém kulinárním pořadu představila krůta. Kuchař Martin Škoda a herečka Marie Doležalová se s námi podělili nejen o zajímavé informace, ale především o výborné recepty, které stojí za zkoušku.

Seznam.cz banner

Krocan dorazil k břehům Anglie začátkem 16. století. A ti, kdo ho spatřili poprvé, museli být uchváceni jeho velikostí, exotickým opeřením a také jeho ošklivostí a divnými zvuky, jež vydával. Typický představitel podivností, jaké tehdy obchodníci vozili ze zámoří. Anglicky se mu začalo říkat turkey čili Turek, protože si lidé mysleli, že pochází právě z Turecka... Francouzi zase mysleli, že je krocan doma v Indii, tak ho pojmenovali dinde. Jenže krocan je doma v Mexiku. Španělsky se mu říká pavo nebo taky guajolote. Kde se ale vzalo české pojmenování krůta a krocan se ale s jistotou neví. Do českých zemí krůta doputovala až na konci 18. století a s komerčním chovem na maso se pak začalo až po roce 1945. Krůtí maso je ze všech běžně dostupných mas nejzdravější, přesto ho jíme překvapivě málo, jen asi 2 kila ročně.

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu v 18.10 na Primě!

Vyzkoušejte neodolatelné recepty z krůtího masa, které pro vás připravil Martin Škoda a Maruška Doležalová:

Pečená krůta s karamelovou mrkví a slaninovými bramborami

Není to jídlo, které asi budete vařit každý týden, ale pro slavnostní příležitosti a větší společnost je pečená krůta skvělá volba. Zbylé maso můžete využít do sendvičů nebo salátů, případně ho zapéct s těstovinami druhý den k večeři.

6 - 8 PORCÍ / NAD 3 HODINY

Na krůtu:

• 1 krůta

• 6 stroužků česneku

• velká snítka tymiánu

• 220 g změklého másla

• 2 lžíce oleje

• 1 citron

• 1 pomeranč

• 1 cibule

• sůl (15 g na kilo)

• bílý pepř (1 malá lžička na kilo)

1. Smíchejte máslo se snítkami tymiánu, šťávou a kůrou z 1 citronu, kůrou z 1/2 pomeranče, podrceným česnekem, pepřem a polovinou soli.

2. Krůtu všude potřete ochuceným máslem, opatrně také nadzvedněte kůži na prsou a máslo dostaňte i tam, nezapomeňte ani na břišní dutinu. Do té ještě přidejte zbylý tymián, půlku pomeranče a přepůlenou cibuli. Dejte odležet do lednice, ideálně na 24 hodin.

3. Troubu rozehřejte na 220 °C. Krůtu vyndejte z lednice hodinu před pečením, dejte ji do pekáče a na povrchu ještě mírně potřete olejem. Křídla zasuňte pod krůtu, nohy můžete svázat kuchyňským provázkem.

4. Pekáč dejte do trouby a krůtu pečte 10 minut. Poté teplotu snižte na 150 °C, krůtu zakryjte alobalem a pečte 2 – 2,5 hodiny, záleží na velikosti krůty. Během pečení krůtu polévejte vypečenou šťávou. Krůtu pak odkryjte a dopékejte ještě asi 40 minut dokřupava. (Maso by ve středu stehen mělo mít teplotu asi 70 °C, když krůtu vytáhnete z trouby, ještě se sama bude dodělávat).

5. Hotovou krůtu zakryjte alobalem a nechte alespoň 30 minut dojít. Šťávu, kterou maso pustilo, mírně svařte, zjemněte máslem a schovejte na servírování.

Na brambory:

• 1 kg malých brambor ve slupce „grenaille”

• 300 g slaniny

• 4–5 větších cibulí

• sůl a pepř

1. Brambory vařte v osolené vodě, ale nedovařte je docela, když do nich píchnete špejlí, neměly byste cítit moc velký odpor. Pak vodu slijte a brambory nechte dojít pod pokličkou v hrnci, kde se vařily. Nové brambory loupat nemusíte, ty pozdní radši oloupejte. Větší kusy překrájejte, menší nechte vcelku.

2. Slaninu nakrájejte na menší kostky a začněte jí při střední teplotě vypékat v hlubší pánvi, nebo hrnci, dokud nezačne chytat barvu a nepustí celkem dost tuku. Bude to trvat tak 10 – 15 minut.

3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky. Hned, jak bude slanina mírně zbarvená, přidejte cibuli do pánve a pokračujte v restování, dokud cibule nezměkne a nevydusí se z ní voda. Zabere vám to ještě asi 15 minut.

4. Troubu rozehřejte na 250 °C. Připravené brambory dejte do pekáče, osolte, opepřete, mírně zakápněte olejem a pečte, dokud nezačnou chytat barvu. Přidejte slaninu s cibulí, vše promíchejte a dopékejte dokřupava.

Na mrkev:

• 5 velkých mrkví

• 3 lžíce přepuštěného másla

• 1 až 2 lžíce cukru

• šťáva z menšího pomeranče

• sůl a bílý pepř

Mrkev oloupejte a nakrájejte na menší hranolky. V pánvi rozehřejte máslo a začněte karotky restovat, pokračujte, dokud nechytnou barvu a nezměknou. Poté přidejte cukr a počkejte, až zkaramelizuje. Přilijte šťávu z pomeranče, hezky se díky ní odpaří přípečky ze dna pánve. Nakonec mrkev osolte, opepřete a připravte k servírování.

Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem

Krůtí maso patří mezi zdravější druhy masa, není tolik tučné a obsahuje hodně bílkovin. Pokud ho doplníte bezlepkovou quinoou, která má výtečnou oříškovou chuť a k tomu přidáte pečenou zeleninu a bylinkové pesto, připravíte vskutku velmi zdravé a hlavně velmi chutné jídlo.

5 PORCÍ / PŘÍPRAVA: DO 2 HODIN

Na maso:

• 1 kg krůtí prso vcelku

• 1 lžíce soli

• 1 lžička bílého mletého pepře

• 1/2 lžičky cukru

• 1 lžička mleté papriky

• 1 lžička mleté kurkumy

• 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku

• 2 až 3 lžíce rostlinného oleje

Pokud máte možnost, bouchněte do masa párkrát tenderizérem, maso hezky zkřehne a koření se také dostane i dovnitř. Ze všech zbylých ingrediencí, mimo oleje, vytvořte suchou kořenící směs. Maso ze všech stran dobře posypte a marinujte v lednici ideálně přes noc, klidně i tři dny. Před pečením maso potřete olejem a prudce zatáhněte všech stran na pánvi. Poté maso dejte do trouby vyhřáté zhruba na 120 °C a dopékejte asi 1,5 hodiny, nebo dokud nebude hotové, ale stálé šťavnaté.

Na quinou:

• 200 g quinoy

• 500 ml vody nebo drůběžího vývaru

• sůl a bílý mletý pepř

Nejdříve v hrnci na sucho opražte quinou, jakmile začne „praskat“, zalijte ji vodou nebo vývarem. Vařte 6 – 8 minut. Poté hrnec sundejte z vařiče, zaklopte pokličkou a nechte quinou asi 20 minut dojít.

Na zeleninu:

• 2 velké mrkve

• 1/2 celeru

• 10 malých šalotek

• 2 lžíce přepuštěného másla

• 1 lžíce rostlinného oleje

• Sůl a bílý mletý pepř

• 1/2 citronu

V pánvi rozehřejte máslo a rychle orestujte kousky nakrájené mrkve a celeru. Jakmile začnou chytat barvu a měknout, přidejte také plátky šalotky a ještě chvíli restujte. Zeleninu dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou.

Na pesto:

• hrst listové petrželky

• 1 - 2 stroužky česneku

• lžíce slunečnicových semínek

• 50 g parmazánu

• 200 ml rostlinného oleje

• šťáva z 1/2 citronu

• sůl a pepř

Petrželku rozmixujte spolu s česnekem, slunečnicovými semínky, částí oleje a parmazánem. Pokud se vám bude zdát pesto příliš husté, přidejte další olej. Nakonec pesto dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Na servírování:

• hrst petrželky

• chilli paprička

Quinou rozprostřete na velký talíř, přidejte orestovanou zeleninou a plátky krůtího prsa. Vše zakápněte bylinkovým pestem a dokončete pár lístky petrželky a kousky chilli papričky.

Taštičky z křehkého těsta s krůtím masem na pivě a blaťáckým zlatem

Ideální pohoštění na večírek, ale i chutná svačina na cesty. Taštičky plněné masem a sýrem jsou ale především dokonalý parťák k půlitru vychlazeného piva.

8 KS / PŘÍPRAVA: DO 2 HODIN

Na maso:

• 800 g vykostěného krůtího stehna

• 400 g cibule

• 4 stroužky česneku

• 1 lžíce sladké mleté papriky

• 150 ml světlého piva

• drůbeží vývar nebo voda na podlití

• 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje

• Sůl a bílý pepř

• pár kapek citronové šťávy

1. V hrnci rozpalte olej na vysokou teplotu. Maso nakrájejte na větší kousky, dobře osolte, opepřete a dejte do hrnce – je potřeba, aby se na oleji ze všech stran dobře zatáhlo a mírně zbarvilo. Poté do hrnce přidejte na půlměsíčky nakrájenou cibuli a za občasného míchaní vše restujte asi další 3 minuty. Teplotu snižte a pokračujte, dokud cibule nezměkne a nechytne zlatavou barvu. Přidejte plátky česneku a ještě 2 minuty restujte. Přisypte papriku a ještě zhruba minutu pokračujte – paprika se hezky rozvoní.

2. Zvyšte teplotu, přilijte pivo a počkejte, až se vypaří alkohol. Poté do hrnce přilijte trochu vývaru (aby maso bylo zakryté), hrnec zaklopte a maso duste, dokud nezměkne, tedy asi 60 minut. Podle potřeby v průběhu přilévejte vývar.

3. Jakmile maso bude hotové, tak šťávu, ve které se dusilo, zredukujte podle potřeby. Masem se budou plnit taštičky, takže šťáva musí být chuťově výraznější a opravdu hustá. Nakonec maso ve šťávě natrhejte – dvěma vidličkami to jde skvěle. Podle potřeby dochuťte pár kapkami citronu.

Na taštičky:

• 150 g blaťáckého zlata

• 400 g listového nebo křehkého těsta

• polohrubá mouka na pomoučení

• 2 vejce

1. Troubu vyhřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát, můžete si přitom pomoci trochou mouky. Z těsta pomocí misky o průměru 8 – 10 cm vykrájejte tolik kulatých placek, kolik se vám povede (ideálně 8). Jde to jednoduše, stačí misku položit na těsto a kolem obvodu jí objet nožem.

2. Do středu každé placky dejte trochu krůtího másla, navrch plátek sýra. Okraje těsta kolem náplně potřete rozšlehaným vejcem. Jednu část těsta pak přehněte přes náplň a vidličkou přimačkejte k druhé části těsta. Měl by vzniknout půlkruh.

3. Taštičky přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a potřete zbylým vejcem. Do každé taštičky udělejte na povrchu 2 – 3 mini dírky nožem, ty zabrání tomu, aby při pečení praskaly. Taštičky pečte 10 - 12 minut, dokud nebudou hezky křupavé a upečené.

Na dip:

• 180 g zakysané smetany

• snítka pažitky

• sůl a bílý pepř

• citronová šťáva

Pažitku nasekejte najemno a v misce promíchejte se smetanou, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Na salsu:

• 1 hrst cherry rajčat různých barev

• sůl a pepř

• 1 snítka listové petrželky

• 2 menší šalotky

• citronová šťáva

• 2 lžíce olivového oleje

• 1 lžička medu

1. Rajčata a šalotky nakrájejte na malé kostičky, přidejte na nudličky nasekanou petrželku, vše promíchejte s olejem a dochuťte solí, pepřem, citronem a případně také medem.

2. Taštičky dejte na velký talíř, přidejte misku s dipem, rajčatovou salsu a pusťte se do toho.

Sendvič s krůtím masem a pestem

Hledáte tip na rychlou svačinu nebo oběd do krabičky? Využijte zbytky z receptu na Pečená krůtí prsa s quinoou – zbylé maso a bazalkové pesto jsou skvělým základem pro výtečné sendviče.

2 PORCE / PŘÍPRAVA: DO 10 MINUT

• 2 malé bagety

• 2 lžíce pesta (viz Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem)

• 200 g pečených krůtích prsou (viz Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem)

• 2 rajčata

• hrst bazalkových listů

Bagety rozkrojte, obě části pomažte pestem. Krůtí maso a rajčata nakrájejte na plátky, naskládejte do sendvičů a přidejte lístky bazalky.

(klam)

Foto jídel: Darina Křivánková

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky kuchyně cibule Hrdina kuchyně maso sůl recept drůbeží maso máslo hrnec pesto pepř pečená krůta krůtí maso krůta krůta Martin Škoda recepty z krůtího masa

Návrhy pro vás

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku Maso

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert Sladké

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci Maso

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci

Rychlé rýžové nudle s kuřecím masem, mrkví, paprikou a brokolicí – snadný oběd po asijsku Recepty

Rychlé rýžové nudle s kuřecím masem, mrkví, paprikou a brokolicí – snadný oběd po asijsku

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky Předkrmy a chuťovky

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa Maso

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa

Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky Sladké

Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny Vegetariánské

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny


Přečtěte si také

Maso
Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Sladké
Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Novinky
Mixér: zmrzky s alkoholem, letní nabídka restaurací, dobroty na grilovačku a signature KVIFF drink

Mixér: zmrzky s alkoholem, letní nabídka restaurací, dobroty na grilovačku a signature KVIFF drink

Maso
Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci

Recepty
Rychlé rýžové nudle s kuřecím masem, mrkví, paprikou a brokolicí – snadný oběd po asijsku

Rychlé rýžové nudle s kuřecím masem, mrkví, paprikou a brokolicí – snadný oběd po asijsku

Předkrmy a chuťovky
Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Maso
Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa

Sladké
Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky

Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut Recepty

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře Těstoviny

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře

Sladké
Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky Sladké

Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky

Želé z červeného rybízu s celými malinami – tip, jak si uchovat letní ovoce na zimu Sladké

Želé z červeného rybízu s celými malinami – tip, jak si uchovat letní ovoce na zimu

Maso
Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci Maso

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa Maso

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa

Vegetariánské
Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den Saláty

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Nápoje
Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici Nápoje

Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici

Ryby a mořské plody
Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem Recepty

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem

Krevety s česnekovo-bylinkovou máslovou omáčkou – rychlé a chutné jídlo, které se hodí jako luxusní předkrm nebo romantická večeře Ryby a mořské plody

Krevety s česnekovo-bylinkovou máslovou omáčkou – rychlé a chutné jídlo, které se hodí jako luxusní předkrm nebo romantická večeře

Polévky
Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát Polévky

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

Předkrmy a chuťovky
Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu Předkrmy a chuťovky

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu

Jednoduchý slaný chlebíček se sušenými rajčaty a fetou podle Buchty v troubě Předkrmy a chuťovky

Jednoduchý slaný chlebíček se sušenými rajčaty a fetou podle Buchty v troubě

Vegetariánské
Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Pikantní mexický kotlík s fazolemi – rychlé bezmasé jídlo plné bílkovin podávejte s rýží Vegetariánské

Pikantní mexický kotlík s fazolemi – rychlé bezmasé jídlo plné bílkovin podávejte s rýží

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu Předkrmy a chuťovky

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu

Sladké
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a dračím ovocem podle Šona – exotický dezert překvapí strukturou, chutí i barvou

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a dračím ovocem podle Šona – exotický dezert překvapí strukturou, chutí i barvou

Maková bábovka s rybízem – dokonalá kombinace chutí pro víkendový moučník Sladké

Maková bábovka s rybízem – dokonalá kombinace chutí pro víkendový moučník

Dunajské vlny s višněmi – vrstvené řezy s pudinkem a čokoládovou polevou Sladké

Dunajské vlny s višněmi – vrstvené řezy s pudinkem a čokoládovou polevou

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Saláty
Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

Bún bò Nam Bô podle Šona – vietnamské hovězí s rýžovými nudlemi s tajným trikem na křehké masíčko Maso

Bún bò Nam Bô podle Šona – vietnamské hovězí s rýžovými nudlemi s tajným trikem na křehké masíčko

prima-cnn-news

Budete litovat, hrozili Sověti. Havel stvrdil konec Varšavské smlouvy perem s nápisem NATO Vedra ohrožují miminka na životech, varuje lékařka. Jak nejmenší děti nejlépe chránit? Maříková: Pavel se chová jako diktátor, smutné. Kvituji, že se veřejně vyjadřuje, odtušil Haas

prima-zeny

Marie Rottrová nazpívala ústřední píseň k novému seriálu Polabí Špatné vysvědčení? Takže se budeš celé prázdniny učit! Odborníci před tímto nápadem varují Prima slaví 32. narozeniny. Přináší nabitý letní program i řadu podzimních trháků

prima-zoom

Pád letadla nebyl chybou dispečerů Záhadné zrychlení rotace Země: Červenec a srpen přinesou nejkratší dny za poslední roky Začal nejteplejší týden roku. Kde bude až 37 °C a jak se Praha chrání před požáry?

prima-fresh

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert Mixér: zmrzky s alkoholem, letní nabídka restaurací, dobroty na grilovačku a signature KVIFF drink

prima-cool

Cameron zkritizoval Oppenheimera Obří hit Netflixu má pokračování. První trailer láká na souboj prastarých monster 9 věcí, které nevíte o cooltovce Delta Force s Chuckem Norrisem

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Rychlé miliony českých influencerů: Sharlota a Stejk přiznali konkrétní částky Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně Rychlé a efektivní, peníze vydělaný, komentoval prohru Kuběnka. Koho vyzval do dalšího zápasu?

prima-living

Režisér Jan Hřebejk má dva domovy. S rodinou žije na hausbótu a v luxusní vile Vila Šafránkové a Abrháma zeje prázdnotou. Potomci se o dům ani zahradu nestarají První prázdninový týden bude tropický. Jaká je kvalita vody v přírodních koupalištích?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.