Suroviny
- kokosová zmrzlina nebo plechovka kokosového mléka 400 ml
- krupicový cukr 125 g
- červené chilli papričky, zbavené semínek a nasekané 2 ks
- limetové listy, čerstvé nebo sušené 8–10 ks
- citronová tráva, podélně rozříznutá a rozdrcená asi 10 cm
- double cream (seženete v Marks & Spencer) 150 ml
- balení chlazeného vanilkového krému 500 ml
Postup přípravy
- Do hrnce nalijte kokosovou smetanu nebo mléko a přiveďte do varu. Sundejte z plotny, vmíchejte cukr, dokud se úplně nerozpustí. Přidejte nasekané chilli papričky, limetové lístky a citronovou trávu a nechte stát, dokud směs úplně nevychladne.
- Ze směsi vyndejte limetové lístky, citronovou trávu a vmíchejte double cream a vanilkový krém. Směs nalijte do nádoby na zamražení a dejte zmrazit, občas promíchejte, aby se rozbily větší krystaly ledu. Nebo dejte směs do zmrzlinového strojku a když bude úplně zmrzlá, přendejte ji do vhodné nádoby a uskladněte v mrazáku.
- Zmrzlinu vyndejte asi 10–15 minut před podáváním, aby trochu změkla a lépe se jedlíkům nabírala.