Head
- jablko 2 kg
- listové těsto 2 kg
- hruška 2 kusy
- citrónová tráva 1 dávka
- máslo 1 dávka
- koňak ( - volitelné ) 1 dávka
- smetana ke šlehání 1 dávka
Dezert
- směs na přípravu žloutkových věnečků 1 dávka
- vejce 3 kusy
- tuk 125 g
- voda 250 ml
- moučkový cukr 60 g
- mléko 650 ml
- máslo 150 g
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Dezert Jablečný štrúdl na flambovaném ovoci
postup:
Jablka si nastrouháme a těsta vyválíme. Pocukrujeme, zavineme a dáme na plech na pečící papír.2. Zbytek jablek a hrušky si nakrájíme na větší kousky. Na troše másla a cukru si umícháme karamel, přidáme ovoce, trochu vody a alkohol. Zapálíme, flambujeme. Moučník ozdobíme ovocem a ušlehanou šlehačkou.