Head
- paprika 1 kus
Na přílohu
- paprika 1 špetka
Head
- sůl 1 špetka
- česnek 4 stroužky
- petržel 1 svazek
- sezamový olej 1 dávka
Postup přípravy
- Maso odblaňte, pokrájejte na silnější plátky a ty na pak na čtvrtiny. Osolte a opepřete. Pokapejte sezamovým olejem, prohoďte s najemno pokrájeným česnekem, petrželkou a kousky feferonky.
- Cibuli rozpulte a rozeberte na plátky, papriky pokrájejte na větší kusy. Slaninu pokrájejte na silnější plátky.
- Předsmažené bramborové lupínky osmažte ve fritéze a zbavte přebytečného tuku. Nesolte.
- Jarda musel na palubě lodi pracovat v trochu polních podmínkách, takže při přípravě šašliku improvizoval. Připravil jednotlivé jeho části zvlášť na pánvi a až poté je napíchal na grilovací jehlu. Vy, pokud si ho budete chtít připravit, a předpokládám, že určitě ano, rozpálíte gril nebo grilovací pánev. Na grilovací jehlu pak budete střídavě napichovat maso, cibuli, papriku a slaninu, potřete olejem a zprudka ogrilujete.
- Podávejte s Jardovou netradiční přílohou s lečem a bramborovými lupínky. Na oleji zprudka opečte nahrubo pokrájenou cibuli, červenou a zelenou papriku pokrájenou na větší kousky a na plátky pokrájený česnek. Zprudka orestujte a přidejte hotové lečo. Dochuťte sladkou i pálivou papriku a osolte. Na závěr rychle promíchejte s bramborovými lupínky a ihned noste na stůl!