Suroviny
- hladká mouka 6 lžic
- kurkuma (mletá) 1 zarovnaná lžička
- římský kmín (mletý) 1 zarovnaná lžička
- koření garam másala 1 zarovnaná lžička
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- cibule (středně velké, oloupané a nakrájené na tenké klínky) 2 ks
- raita (jogurt s čerstvou mátou k servírování)
Postup přípravy
- Na pánvi rozpalte olej na 190 °C.
- Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3–4 lžíce vody tak, aby vzniklo tuhé těsto. Cibulové klínky do něj důkladně vmíchejte.
- Do rozpáleného oleje přidejte 1 lžičku obalené cibule. Pokud se těsto zvedne, přidejte další lžičku. Tak pokračujte, dokud nebude pánev plná. Opékejte 3–4 minuty, dokud nebudou smaženky opečené z obou stran. Potom je vyndejte z pánve a osušte v papírové kuchyňské utěrce.
- Opečte zbývající cibulovou směs. Bhaji by mělo být servírováno okamžitě, ale dá se i znovu ohřát na pečicím plechu v rozpálené troubě za pár minut. Podávejte s osvěžující raitou.