Suroviny
- játra 500 g
- olej 2 lžíce
- mléko 300 ml
- citronová šťáva 1 lžička
- červené víno 200 ml
- sůl 1 špetka
- bylinky 1 dávka
- drcené mandle 1 dávka
- brusinky 2 lžíce
Postup přípravy
1. Na másle si osmažíme cibulku a česnek. Na tento základ přidáme játra, necháme je osmahnout. Podlijeme vínem, necháme vyvařit alkohol a podusíme. Nakonec okořeníme, směs rozmixujeme a necháme ve formě vychladit. Podáváme jako pomazánku v mističce.
2. Těsto na housky si umícháme a necháme vykynout v domácí pekárně. Upleteme houstičky, posypeme je hrubozrnnou solí, kdo chce třeba i kmínem nebo mákem, na plechu necháme dál ještě kynout. Poté upečeme ve středně vyhřátí troubě do zlatova.