Suroviny
- hovězí maso 1 dávka
- morková kost 1 dávka
- cibule 1 kus
- máslo 1 dávka
- strouhanka 70 g
- pepř 1 kus
- majoránka 1 dávka
- česnek 1 dávka
- vejce 1 kus
Postup přípravy
Maso a zeleninu zalijeme studenou vodou – to je důležité
Přivedeme k varu a zeslabíme plamen
Vaříme alespoň 4 hodiny, vývar se musí táhnout
Hotový vývar přecedíme
Na nudle si nejprve vidličkou a potom prsty zpracujeme pevné, nelepivé těsto
Těsto rozdělíme na třetiny a rozválíme ho na velmi tenké až průsvitné pláty
Rozložíme je na čisté utěrky a necháme alespoň půl hodiny proschnout
Suché pláty nakrájíme na proužky široké 4 až 5 cm a naskládáme je na sebe
Ostrým nožem krájíme na co nejtenčí nudličky
Necháme je proschnout a uvaříme zvlášť ve vodě asi 4 minuty
Na játrové knedlíčky si najemno rozmixujeme játra
Pokrájíme cibuli a osmahneme ji v pánvi na másle doměkka
Pak přisypeme strouhanku a ještě minutu mícháme
Do jater přidáme cibuli se strouhankou, špetku majoránky, prolisovaný česnek, vejce, sůl a pepř
Promícháme
Mokrýma rukama tvarujeme knedlíčky
Uvaříme v polévce nebo zvlášť ve vroucí vodě