Head
- mrkev 200 g
Játrové knedlíčky
- strouhanka 4 lžíce
- sůl
Head
- pepř
- koření nové
- bobkový list
- sůl
Postup přípravy
Maso opláchneme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a okořeníme. Vaříme na mírném ohni asi dvě hodiny, než je maso měkké. Po uvaření polévku scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky.
Játrové knedlíčky: Játra pomeleme společně s cibulí, přidáme vejce, koření a utřený česnek. Dobře promícháme a zahustíme strouhankou. Tvarujeme knedlíčky, které zavaříme do polévky.
Domácí nudle: Smícháme osolenou mouku s vodou a vajíčkem. Vyválíme tenký plát, který necháme proschnout. Nakrájíme nudle a necháme ještě opět proschnout. Nudle uvaříme zvlášť ve slané vodě a až poté přidáme do polévky.