Polévka
Játrové knedlíčky
Polévka
Játrové knedlíčky
Postup přípravy
Polévka: kosti dáme vařit do papiňáku asi na hodinu dvacet. Mezitím si připravíme nudle, aby dobře proschly – smícháme polohrubou mouku s vajíčkem, těsto rozválíme a necháme proschnout, poté strojkem nakrájíme. Do dalšího hrnce si dáme vařit kořenovou zeleninu s bujónem, když změkne, scedíme do zeleninového vývaru vývar z kostí z papiňáku a vaříme chvíli dál spolu. Přidáme knedlíčky a necháme vařit ještě dvacet minut, nakonec přidáme nudle.
Játrové knedlíčky: játra rozmixujeme, přidáme vejce, pepř, česnek, majoránku, muškátový květ nastrouhaný a vegetu – vše smícháme a přidáme strouhanku dle oka, aby směs ztuhla. Poté děláme ručně kuličky, které zavaříme do polévky.