Polévka
- vývar None
Ingredience
Postup přípravy
Do hrnce vložíme maso, osolíme, přidáme koření a vše vaříme do doby, než je maso úplně měkké
Mezitím buď pomeleme, nebo naškrábeme nožem vepřová játra a dáme je do misky
Přidáme lisovaný česnek, pepř, sůl, majoránku, celé vejce a zahustíme strouhankou
V osolené vodě uvaříme vlasové nudle
Vývar scedíme, uvedeme do varu a lžičkou do něj tvarujeme játrové knedlíčky
Jakmile jsou uvařené, polévku odstavíme a nasypeme do ní vlasové nudle
Na závěr vsypeme nadrobno nakrájenou čerstvou petrželku
Polévka
Hovězí vývar
Ingredience:
- 500 g předního hovězího s kostí
- polévková zelenina
- sůl, pepř
- nové koření
- kmín
- 300 g vepřových jater
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- vejce
- strouhanka
- vlasové nudle
- čerstvá petrželka