Suroviny
Postup přípravy
Maso naklepeme, opepříme a na oleji opečeme
Poté je osolíme a přendáme do pekáčku
Výpek zalijeme vínem, přimícháme protlak, chilli a svaříme na polovinu objemu
Vinnou směs nalijeme na maso v pekáčku, přiklopíme a dusíme v troubě při 150 stupních
Pak maso vyndáme
Z másla a mouky připravíme jíšku
Zalijeme ji studeným vývarem a dobře rozšleháme
Přidáme vinnou směs a vše 15 minut provaříme
Zdobíme sýrem a podáváme s kroketami
Hlavní chod
Hovězí plátky s vinnou omáčkou
Ingredience:
- 600 g hovězí roštěné
- drcený černý pepř
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 200 ml červeného vína
- 1 lžíce rajského protlaku
- špetka mletého chilli
- papriky
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml vývaru
- 50 g nastrouhaného sýra (eidam, čedar)