Head
- burgerová bulka 5 ks
Zálivka
- majonéza 1 balení
Cibulový kompot
- horčice 1 lžíce
Postup přípravy
Hovězí maso nameleme, ochutíme solí a pepřem a připravíme z něj burgery, které opékáme na pánvi nebo je upečeme v troubě či na grilu.
Bulku rozřízneme, obložíme podle chuti pokrájenou zeleninou, majonézou, sýrem a nakonec masem. K tomuto jídlu podáváme cibulový kompot a salát.
Cibulový kompot: Cibuli restujeme na oleji, opakovaně k ní přiléváme vývar a vždy jej necháme zredukovat. Pak přidáme hrubozrnnou hořčici, červený vinný ocet, osolíme, opepříme, chvíli povaříme a dokončíme nasekanou petrželí.
K burgeru uděláme salát Coleslaw, který si připravíme z nakrouhaného bílého zelí, které posolíme a necháme zkřehnout, promačkáme a přebytečnou tekutinu vylijeme. Nastrouháme mrkev a zeleninu promícháme se zálivkou z majonézy, smíchanou s troškou bílého vína, ochucenou solí, cukrem a pepřem. Coleslaw necháme chvíli odležet v chladu.