Suroviny
- rozmarýn (čerstvý ) 5 snítek
- olivový olej 220 ml
- pražma (čerstvá ) 1 ks
- citron 2 ks
- mořské plody (mražené ) 500 g
- hladkolistá petržel 1/2 hrsti
- krevety (loupané ) 400 g
- česnek 2 stroužky
- chilli (drcené chilli vločky) 1 lžíce
- olivy (španělské olivy plněné paprikovou pastou) 50 g
- černé olivy (s peckou) 50 g
- chilli papričky (plněné čerstvým sýrem) 100 g
- směs listových salátů (mix salátů Albert) 70 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Den předem vložte rozmarýn do lahvičky s olivovým olejem.
- Pražmu na bocích 3× nařízněte, potřete rozmarýnovým olejem a zakapejte šťávou z 1 citronu. Osolte, opepřete a grilujte na přímém žáru z každé strany 4 minuty.
- Současně s pražmou grilujte rozmražené a propláchnuté plody moře. Osolte, opepřete, zakapejte šťávou z 1/2 citronu, 2 lžícemi rozmarýnového oleje a opečte na grilovacím tácku doměkka 5 minut. Odstavte a promíchejte s nasekanou čerstvou petrželí.
- Nakonec na grilovacím tácku se 2 lžícemi oleje opečte osolené, opepřené krevety s rozmělněným česnekem a chilli vločkami.
- Vše servírujte na prkénku nebo tácu s olivami, paprikami, salátem a plátky citronu.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Mořská mísa boha Poseidona 2 Zdroj: archiv Albert