Najděte si recept
Na co máte chuť?

Mořská mísa boha Poseidona
V dnešní době už není problém sehnat v obchodech čerstvé ryby a mořské plody a ani mražené produkty nejsou vůbec špatné. Díky tomu si i na šumavské zahradě můžete dopřát přímořskou hostinu připravenou na grilu.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- čerstvý rozmarýn 5 snítek
- olivový olej 220 ml
- čerstvá pražma 1 ks
- citron 2 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
- mražené plody moře 500 g
- hladkolistá petržel 1/2 hrsti
- loupané krevety 400 g
- česnek 2 stroužky
- drcené chilli vločky 1 lžíce
- španělské olivy plněné paprikovou pastou 50 g
- černé olivy s peckou 50 g
- chilli papričky plněné čerstvým sýrem 100 g
- mix salátů Albert 70 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Den předem vložte rozmarýn do lahvičky s olivovým olejem.
- Pražmu na bocích 3× nařízněte, potřete rozmarýnovým olejem a zakapejte šťávou z 1 citronu. Osolte, opepřete a grilujte na přímém žáru z každé strany 4 minuty.
- Současně s pražmou grilujte rozmražené a propláchnuté plody moře. Osolte, opepřete, zakapejte šťávou z 1/2 citronu, 2 lžícemi rozmarýnového oleje a opečte na grilovacím tácku doměkka 5 minut. Odstavte a promíchejte s nasekanou čerstvou petrželí.
- Nakonec na grilovacím tácku se 2 lžícemi oleje opečte osolené, opepřené krevety s rozmělněným česnekem a chilli vločkami.
- Vše servírujte na prkénku nebo tácu s olivami, paprikami, salátem a plátky citronu.