Mořská mísa boha Poseidona
Zdroj: archiv Albert
Mořská mísa boha Poseidona
Zdroj:
archiv Albert
Postup přípravy
-
Den předem vložte rozmarýn do lahvičky s olivovým olejem.
-
Pražmu na bocích 3× nařízněte, potřete rozmarýnovým olejem a zakapejte šťávou z 1 citronu. Osolte, opepřete a grilujte na přímém žáru z každé strany 4 minuty.
-
Současně s pražmou grilujte rozmražené a propláchnuté plody moře. Osolte, opepřete, zakapejte šťávou z 1/2 citronu, 2 lžícemi rozmarýnového oleje a opečte na grilovacím tácku doměkka 5 minut. Odstavte a promíchejte s nasekanou čerstvou petrželí.
-
Nakonec na grilovacím tácku se 2 lžícemi oleje opečte osolené, opepřené krevety s rozmělněným česnekem a chilli vločkami.
-
Vše servírujte na prkénku nebo tácu s olivami, paprikami, salátem a plátky citronu.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Mořská mísa boha Poseidona 2
Zdroj: archiv Albert
Mořská mísa boha Poseidona 2
Zdroj:
archiv Albert
Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu: