archiv Albert

Mořská mísa boha Poseidona

Moje hodnocení
3x

V dnešní době už není problém sehnat v obchodech čerstvé ryby a mořské plody a ani mražené produkty nejsou vůbec špatné. Díky tomu si i na šumavské zahradě můžete dopřát přímořskou hostinu připravenou na grilu.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • rozmarýn (čerstvý rozmarýn) 5 snítek
  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 220 ml
  • čerstvá pražma 1 ks
  • citron 2 ks
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • mražené plody moře 500 g
  • hladkolistá petržel 1/2 hrsti
  • loupané krevety 400 g
  • česnek 2 stroužky
  • drcené chilli vločky 1 lžíce
  • španělské olivy plněné paprikovou pastou 50 g
  • černé olivy s peckou 50 g
  • chilli papričky plněné čerstvým sýrem 100 g
  • mix salátů Albert 70 g

Postup přípravy

  1. Den předem vložte rozmarýn do lahvičky s olivovým olejem.
  2. Pražmu na bocích 3× nařízněte, potřete rozmarýnovým olejem a zakapejte šťávou z 1 citronu. Osolte, opepřete a grilujte na přímém žáru z každé strany 4 minuty.
  3. Současně s pražmou grilujte rozmražené a propláchnuté plody moře. Osolte, opepřete, zakapejte šťávou z 1/2 citronu, 2 lžícemi rozmarýnového oleje a opečte na grilovacím tácku doměkka 5 minut. Odstavte a promíchejte s nasekanou čerstvou petrželí.
  4. Nakonec na grilovacím tácku se 2 lžícemi oleje opečte osolené, opepřené krevety s rozmělněným česnekem a chilli vločkami.
  5. Vše servírujte na prkénku nebo tácu s olivami, paprikami, salátem a plátky citronu.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty