Na francouzské tousty
- toustový chleba 6 kusů
- mléko 60 ml
- vejce 5 kusů
- vanilkový lusk 1 kus
- cukr 50 g
- sůl 1 špetka
- máslo 1 kus
- moučkový cukr 1 dávka
Postup přípravy
Příprava:
1. Nejprve si připravte maliny. Do malého kastrůlku dejte maliny spolu s cukrem. Pomaluzahřívejte a míchejte, než se šťáva, kterou maliny pustí, začne zlehka vařit. Sundejte zesporáku a přikryjte, aby nevystydly.2. V nízké míse nebo pekáči s vyšší stěnou ušlehejte vejce s mlékem. Do vajecpřimíchejte semínka z vanilkového lusku (vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožemseškrábněte semínka). Přidejte krystalový cukr a sůl. Připravte si pánev a rozehřejte jina střední teplotu. Krajíčky toustového chleba položte do ušlehaných vajec s mlékem amáčejte asi 1 minutu. Tousty otočte a postup opakujte.3. Pánev zlehka vymažte máslem a začněte na ni pokládat tousty. Smažte je asi 3 minutyz každé strany, dokud nezhnědnou. Pozor, abyste je nespálili!4. Hotové tousty přendejte na talíře. Na každý toust dejte porci malin a posypte jemoučkovým cukrem. Ihned podávejte.