Focaccia
- droždí 30 g
Plněné žampiony
- maso 150 g
Plněné žampiony
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí
Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo
Z vykynutého těsta vypracujeme dva bochánky, ze kterých pak dlaní vytvoříme dvě silnější placky
Ty polijeme olivovým olejem, posypeme (hrubou) mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a těstem a vytvořily se dolíčky
Chleby dáme na plech s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 220-250° pečeme minimálně deset minut
Poté necháme pečivo vychladnout
Podáváme s plněnými žampiony a můžeme si chléb také potřít či obložit rajčatovou směsí s bylinkami a česnekem jako bruschettu
2
Žampiony očistíme, vydlabeme a naplníme masovou směsí
Sýr nastrouháme a smícháme se smetanou a dáme na masovou náplň
Hlavičky žampionů gratinujeme v rozpálené troubě
Lze podávat teplé, vlahé či studené