Prostřeno: Floridský limetkový cheesecake

Moje hodnocení
110x

Floridský limetkový cheesecake

5 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme. Směs smícháme s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotu podle potřeby dohustíme moukou na konzistenci, z níž se dá tvarovat. Těstem vysteleme dortovou formu.2. Sýr ušleháme ručně nebo v mixéru s limetkovou šťávou, limetkovou kůrou, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, pěti vejci a třemi žloutky. Hmotu nalijeme na připravený keksový korpus. V troubě rozpálené maximálně na 130 stupňů pečeme velmi pozvolna (přibližně 50 minut) ve vodní lázni. Troubu nesmíme otevřít. Podle možnosti necháme dort vychladnout ve vypnuté troubě.Teplota: 130 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro zkušenéNárodní kuchyně: americkáDoba přípravy: 30–60 minut Čas vaření: 50 minutRecipe category: moučník / pečení / chlazení

Dezert

Floridský limetkový cheesecake

Základem tohoto celosvětově oblíbeného moučníku je dosti slaný smetanový sýr Philadelphia. Může ho nahradit dobré žervé nebo ricotta. Jen sušenky prý mohly být méně sladké.

Ingredience:

500 g jemného čerstvého smetanového sýru,

8 vajec,

1 limetka (kůra a šťáva),

2 vanilkové cukry,

250 g moučkového cukru,

200 g máslových sušenek,

1 malé máslo.

postup:

Sušenky rozdrtíme. Směs smícháme s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotu podle potřeby dohustíme moukou na konzistenci, z níž se dá tvarovat. Těstem vysteleme dortovou formu.

2. Sýr ušleháme ručně nebo v mixéru s limetkovou šťávou, limetkovou kůrou, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, pěti vejci a třemi žloutky. Hmotu nalijeme na připravený keksový korpus.

V troubě rozpálené maximálně na 130 stupňů pečeme velmi pozvolna (přibližně 50 minut) ve vodní lázni. Troubu nesmíme otevřít. Podle možnosti necháme dort vychladnout ve vypnuté troubě.

Recipe category: moučník / pečení / chlazení

Dezert

Floridský limetkový cheesecake

Základem tohoto celosvětově oblíbeného moučníku je dosti slaný smetanový sýr Philadelphia. Může ho nahradit dobré žervé nebo ricotta. Jen sušenky prý mohly být méně sladké.

Ingredience:

500 g jemného čerstvého smetanového sýru,

8 vajec,

1 limetka (kůra a šťáva),

2 vanilkové cukry,

250 g moučkového cukru,

200 g máslových sušenek,

1 malé máslo.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty