Neplecha na plechu

Slider s trhaným hovězím masem v zeleninové omáčce – perfektní tip na letní party

Moje hodnocení
1x

Šťavnaté hovězí pečené v zeleninové omáčce? Naprostá lahůdka, která se rozpadá jako dort. Ještě navíc podávaná v domácích mini houstičkách, což je splněný sen každého milovníka masa. Slider s trhaným hovězím je ideální volba na letní párty, grilování i jako pohoštění pro vaše hosty. I když to všechno zabere dost času, připravit ho zvládnete bez stresu – většinu práce totiž odvede trouba.

15 porcí
300 minut

Maso:

Základ:

Postup přípravy:

  1. Maso osolte a opepřete. Pak ho na rozpálené pánvi zprudka opečte ze všech stran – trvá to cca 10 minut. Následně maso přendejte do pekáče s víkem. Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Česnek očistěte a prolisujte. Mrkev a celer očistěte a nastrouhejte nahrubo.
  2. V pánvi po mase rozpusťte sádlo a cibuli na něm nechte hezky zesklovatět. Přidejte česnek, mrkev a celer a restujte do změknutí. Poté přidejte rozmarýn a tymián. Přilijte víno a vývar a přisypte rajčata. Lehce povařte.
  3. Nakonec přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu. Připravenou směsí zalijte maso a přiklopte ho víkem – pokud nemáte víko, použijte alobal. Pekáč vložte do trouby a pečte cca 6 hodin na 130 °C, dokud není maso hezky měkké a téměř se rozpadá.
  4. Než se maso upeče, připravte si oblíbenou přílohu – např. právě mini slider houstičky. Recept na domácí těsto najdete pod postupem, používá se hot dogové. Připravené těsto rozdělte na cca 15–20 houstiček a pečte 30 minut na 160 °C. Možná vám upečené houstičky zbydou, takže je budete mít k snídani. Záleží, jak moc budete mini slidery plnit masem.
  5. Ještě horké maso vyjměte z pekáče a dvěma vidličkami natrhejte. Omáčku propasírujte a promíchejte s masem. Plňte připravené houstičky nebo jinou přílohu dle chuti.

Recept na vlastní houstičky:

Další tip na skvělou chuťovku k pivu! Pusťte si tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Tatarák z hovězího masa

Nebo mrkněte na další chuťovky z grilu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty