Maso:
- hovězí krk 1 kg
- černý mletý pepř
- sůl
Základ:
- cibule 2 ks
- česnek 4 stroužky
- mrkev 1 ks
- celer 100 g
- rozmarýn 1 snítka
- tymián 5 snítek
- červené víno 150 ml
- hovězí vývar 500 ml
- krájená rajčata 400 g
- citronová kůra (chemicky neošetřená) 1/2 plodu
- citronová šťáva 20 ml
- černý mletý pepř
- sůl
- sádlo
Postup přípravy:
- Maso osolte a opepřete. Pak ho na rozpálené pánvi zprudka opečte ze všech stran – trvá to cca 10 minut. Následně maso přendejte do pekáče s víkem. Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Česnek očistěte a prolisujte. Mrkev a celer očistěte a nastrouhejte nahrubo.
- V pánvi po mase rozpusťte sádlo a cibuli na něm nechte hezky zesklovatět. Přidejte česnek, mrkev a celer a restujte do změknutí. Poté přidejte rozmarýn a tymián. Přilijte víno a vývar a přisypte rajčata. Lehce povařte.
- Nakonec přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu. Připravenou směsí zalijte maso a přiklopte ho víkem – pokud nemáte víko, použijte alobal. Pekáč vložte do trouby a pečte cca 6 hodin na 130 °C, dokud není maso hezky měkké a téměř se rozpadá.
- Než se maso upeče, připravte si oblíbenou přílohu – např. právě mini slider houstičky. Recept na domácí těsto najdete pod postupem, používá se hot dogové. Připravené těsto rozdělte na cca 15–20 houstiček a pečte 30 minut na 160 °C. Možná vám upečené houstičky zbydou, takže je budete mít k snídani. Záleží, jak moc budete mini slidery plnit masem.
- Ještě horké maso vyjměte z pekáče a dvěma vidličkami natrhejte. Omáčku propasírujte a promíchejte s masem. Plňte připravené houstičky nebo jinou přílohu dle chuti.

Slider s trhaným hovězím masem v zeleninové omáčce perfektní tip na letní party Zdroj: Neplecha na plechu

Slider s trhaným hovězím masem v zeleninové omáčce perfektní tip na letní party Zdroj: Neplecha na plechu
Recept na vlastní houstičky:

Další tip na skvělou chuťovku k pivu! Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Tatarák z hovězího masa
Nebo mrkněte na další chuťovky z grilu: