Dezert
- žloutek 3 kusy
Dezert
- cukr 60 g
Head
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Dezert:Flambovaný ananas s domácí zmrzlinou
postup:
Na zmrzlinu si nejprve asi tři minuty ušleháme žloutky a cukr. Ke žloutkům přidáme sníh z bílků a ušlehanou šlehačku s vanilkovým cukrem. Směs nalijeme do nádoby a dáme do mrazáku na dvě až tři hodiny.
Na flambovaný ananas si nakrájíme ovoce na kostičky. Ananas usmažíme v pánvi na másle a skořicovém cukru. Nejprve lehce zkaramelizujeme základ a poté osmažíme ananas, kterému stačí čtyři minuty. Přilejeme likér amaretto, zapálíme a oflambujeme.
Na dezertní talíř servírujeme kupičku domácí zmrzliny, vedle ananas se šťávou, celé ozdobíme mátou a čerstvou jahodou.