Dušené fazolky
- zelené fazolky 250 g
Šťouchané brambory s mrkví a celerem
- crème fraîche 1 dávka
Head
- pepř 1 špetka
Šťouchané brambory s mrkví a celerem
- petržel 1 dávka
Head
- petržel 1 dávka
Dušené fazolky
- fazolkové koření 1 dávka
Postup přípravy
Filety z candáta naporcujeme, pokapeme citronem a proložíme posekanými čerstvými bylinkami
Doplníme zbývajícími nasekanými ingrediencemi a dáme uležet (nejlépe přes noc)
Před zpracováním vyndáme filety ubrouskem očistíme od bylinek a stranu, kde je kůže, obalíme v mouce
Rybu osmažíme z obou stran
Poté naklademe mezi jednotlivé filety kousky bylinkového másla, které necháme rozpustit
Ryba by měla v másle odpočívat dvě až tři minuty
Zelené fazolky rozpůlíme, mrkev pokrájíme na proužky v délce fazolek
Rovněž pokrájíme vysoký špek z bůčku a dáme jej opéci
Přidáme fazolky s mrkví, doplníme bylinky a pokrájený česnek a lehce dusíme do poloměkka
Dochutíme vývarem, fazolkovým kořením, solí a cukrem a vmícháme crème fraîche
Brambory oloupeme a pokrájíme na čtvrtky
Přidáme pokrájenou mrkev (na osobu dávkujeme 2 brambory a čtvrtku mrkve) a poté na plátky nakrájenou čtvrtku celeru
Vše orestujeme na olivovém oleji a poprášíme cukrem
Když lehce zkaramelizuje, osolíme a zalijeme vývarem do ponoru (lze poprášit vývarem v prášku a přidat vodu)
Doplníme čerstvými bylinkami a vaříme, dokud není zelenina měkká
Pak vodu slijeme, vše důkladně promícháme s crème fraîche, případně dosolíme
Vše servírujeme na nahřátých talířích (stačí 10 minut v troubě na 50°C)