Suroviny
Postup přípravy
1
Kuřecí maso nakrájíme na dlouhé proužky, osolíme, opepříme a posypeme trochou skořice
Cibuli a papriky očistíme a nakrájíme na dlouhé silné pruhy
Kuřecí maso opečeme na oleji společně s nakrájenými paprikami a cibulí
Tortilly ohřejeme buď krátce na rozehřáté pánvi (2 až 3 minuty) nebo ve více kusech zabalené v alobalu v troubě (5 až 10 minut na 200°C)
Pečené maso vložíme do teplých tortill a podáváme
2
Na mexickou salsu si rajčata nakrájíme na droboučké kostičky, stejně tak oloupanou cibuli, kterou společně smícháme s rajčaty
Ochutíme vyšlehanou směsí ze soli, limetové šťávy, dobře promícháme a necháme odležet v lednici 3
Na guacamole si oloupeme avokádo, které nakrájíme na hrubší kostky a vidličkou rozmačkáme nebo rozmixujeme (při nákupu vybírejte měkčí plody)
Přidáme limetovou šťávu, jemně sekanou cibulku, kostičky rajčat, sekaný koriandr, jemně sekaný česnek a sůl
Vše dobře promíchejte a nechte v lednici odležet
Podáváme k plněným tortillám