Suroviny
- pšeničná celozrnná mouka 100 g
- máslo 40 g
- sůl
- žloutek 1 ks
- olej
- dýně 300 g
- sušená rajčata (v oleji) 4 ks
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- tymián
- pepř
- dýňová semínka 1 lžička
Postup přípravy
- Smícháme mouku a ¼ lžičky soli spolu s máslem, žloutkem a lžící studené vody a uhněteme těsto. Dvě malé (prům. 12 cm) formy potřeme olejem a vyložíme do nich těsto. Necháme odstát v chladnu.
- Dýni nakrájíme na kostky (pokud použijeme dýní Hokaido, nemusíme ji loupat, ostatní druhy ano), rajčata necháme odkapat, 1 lžičku oleje si ponecháme. Rajčata nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a s tymiánem podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme dýni a rajčata, podusíme společně asi 10 minut a ochutíme.
- Dýni rozprostřeme na těsto, posypeme dýňovými semínky a pečeme asi 20–25 minut při teplotě 175 °C do zlatohněda.