Dezert
- žloutkové věnečky 1 dávka
- směs na přípravu žloutkových věnečků
Head
- baby špenát 400 g
Dezert
- tuk 125 g
Head
- cibule 1 kus
- anglická slanina 30 g
Dezert
- mléko 650 ml
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Hlavní chod:Domácí tagliatelle se smetanovou omáčkou, špenátem a vepřovou panenkou
postup:
Vepřovou panenku očistíme a naložíme podle chuti do marinády (olivový olej, sůl, pepř, bylinky). Necháme minimálně na 2 hodiny marinovat v lednici, pak pečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím si na trošce oleje necháme zesklovatět cibulku a orestujeme slaninu, přidáme najemno nakrájenou část chilli papričky. Poté přidáme očištěný špenát, podlijeme trochou zeleninového vývaru a necháme 10 minut podusit. Jakmile špenát změkne, zalijeme smetanou a necháme opět chvíli povařit. Celou omáčku pak dochutíme solí a pepřem podle chuti, zahustíme trochou jíšky a necháme ještě tři minuty povařit. Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody a vaříme na skus (maximálně 10 minut), slijeme a ještě teplé vmícháme do omáčky. Podáváme doplněné vepřovou panenkou a ozdobené parmezánem.