Domácí chléb
- směs na pečení chleba 1 balení
Sýrová roláda se žampiony
- žampion 200 g
Domácí chléb
- česnek 2 kusy
Sýrová roláda se žampiony
- tavený sýr 1 kus
- sterilovaný hrášek 1 kus
- sůl 1 špetka
- olej 1 dávka
- škrobová moučka 1 dávka
- mléko 1 dávka
Postup přípravy
1. Chléb: Do pekárny nalijeme 330 ml vlažné vody, nasypeme chlebovou směs a bílý jogurt, chlebové koření, drcený česnek a pečeme program klasik.
2. Na roládu si usmažíme nakrájenou cibuli a žampiony doměkka, přidáme měkký sýr, hrášek a trošku soli a nakonec zalijeme ve vlažném mléce rozmíchanou škrobovou moučkou. Lehce podusíme a necháme vychladnout.
3. V igelitovém sáčku povaříme tvrdý sýr doměkka, pak rozválíme sýr na placku a potřeme houbovou náplní a zarolujeme.
4. Stejně postupujeme i u druhé rolády, jen na vyválený sýr poklademe šunku a na ní natřeme měkký tavený sýr, který jsme si rozmixovali s nivou. Poklademe proužky červené kapie a zabalíme do rolády a vše dáme nejlépe na několik hodin uležet do lednice. Podáváme s domácím chlebem.