Suroviny
Postup přípravy
Řízky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme
Na 2 lžících rozehřátého másla zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme maso, zprudka po obou stranách opečeme, podlijeme vývarem, zmírníme oheň a dusíme doměkka
Během dušení podle potřeby podléváme dalším vývarem, přeléváme vydušenou šťávou a občas obracíme
Asi v polovině přidáme na plátky nakrájený citrón a podle chuti osladíme
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, osmahneme, za stálého míchání zředíme vývarem a povaříme
Na zbytku rozehřátého másla podusíme doměkka na plátky nakrájené žampióny
Povařenou šťávu přecedíme, přidáme k ní víno a houby
Chvíli povaříme a nakonec ve šťávě pohřejeme řízky
Podáváme s dušenou rýží, do níž jsme přidali celou cibuli s napíchaným hřebíčkem, nebo šťouchanými brambory a rajčatovým salátem s cibulkou