Head
- vepřová žebra 2 kg
Na marinádu
- libeček 1 hrst
Na přílohu
- slanina 50 g
Na salát
- pepř 1 špetka
Omáčka na brambory
- česnek 1 dávka
Postup přípravy
1
Žebra osolíme, vložíme do marinády a necháme 24 hodin marinovat
Upečeme v troubě doměkka, podle potřeby při pečení podlijeme vodou
2
Pečlivě umyté syrové brambory vydlabeme, osolíme, naplníme nastrouhaným sýrem s kořením a pažitkou, zabalíme do alobalu a dáme zapéct do trouby
3
Před podáváním přidáme osmažené plátky anglické slaniny
4
Z čerstvé zeleniny – rajčata, papriky, okurka, kukuřice, listové saláty apod
si uděláme míchaný zeleninový salát s olejovo-octovou zálivkou
K jídlu dále podáváme s česnekem a solí ochucenou zakysanou smetanu – na brambory, k masu i do salátu, jak má kdo rád