Postup přípravy
Head
- vejce 3 kusy
Postup přípravy
- koktejlové třešně 1 dávka
Postup přípravy
V hrnci nad párou necháme rozpustit dvě celá másla, 500 g čokolády na vaření,150 g cukru a polévkovou lžíci kakaa. Občas promícháme, až se hmota úplně rozpustí.
Do misky si připravíme rozemleté nebo nadrobno posekané vlašské ořechy, odebereme tři polévkové lžíce rozpuštěné čokoládové hmoty a spojíme dohromady. Tuto hmotu naneseme a udusáme na dno dortové formy a dáme zapéct na chvilinku pod gril do trouby.
Do zbytku vychladlé čokoládové hmoty přidáme tři vejce a půl deci rumu a vše vyšleháme dohladka.
Takto vyšlehanou hmotu nalijeme na upečené dortové vychladlé dno a ve formě necháme dobře ztuhnout v lednici. Po vyjmutí libovolně zdobíme. Vhodné jsou např. koktejlové třešně.