Head
- sušenka 2 balení
Čokoládové ganache
- čokoláda 200 g
Smetanová náplň
- banán 3 ks
Malinová omáčka
Postup přípravy
Čokoládové ganache: Smetanu zahřejeme a do horké smetany přidáme čokoládu, která se v ní rozpustí. Necháme vychladnout alespoň dvě hodiny, aby směs částečně ztuhla.
Smetanová náplň: Smetanu vyšleháme s práškovým cukrem dotuha. Mascarpone prošleháme s vanilkou/ vanilkovým cukrem. Obě hmoty spojíme do hladkého krému.
Do vhodné nádoby (nejlépe obdélníkového tvaru) rozložíme sušenky a na ně rozetřeme ztuhlou čokoládu. Na čokoládu poklademe na tenčí kolečka nakrájené banány a na ně rozetřeme smetanovou náplň. Tento postup zopakujeme ještě jednou. Banány tedy vyjdou do dvou vrstev. Dezert ukončíme vrstvami - sušenky, čokoláda, smetanová náplň, navrch nalijeme zbytek čokolády. Pokud bude čokoláda moc ztuhlá, tak ji můžeme trošku rozehřát. Lasagne necháme alespoň dvě hodiny stát v lednici.
Malinová omáčka: Na pánvi necháme opatrně a pomalu zkaramelizovat cukr do světle hnědé barvy. Poté přidáme trochu pomerančového džusu a čerstvé či mražené maliny. Snažíme se směs nemíchat vařečkou, aby se maliny úplně nerozpadly, takže pouze kroužíme pánvičkou.