Krém
- smetana 100 g
Head
Postup přípravy
Připravte si kastrůlek s vodou a krupicovým cukrem a na středním plameni je přiveďte k varu, cukrový rozvar by měl mít teplotu 100 °C. Pozor, nepřevařte ho. První dávku bílků nalijte do mixéru a krátce šlehejte. Poté přidejte cukrový rozvar a potravinářskou barvu. Mixujte dál, dokud směs zcela nevychladne. Ve velké míse smíchejte prosátý moučkový cukr s moukou a druhou částí bílků. Následně do základu přidejte vyšlehaný cukrový sníh. Směsí naplňte cukrářský sáček a na silikonový plát, který dejte na plech stříkejte makronky o průměru asi 4cm.
Makronky nechte na plátu 20 min zaschnout. Předehřejte troubu na 160 °C.
Mezitím si připravte krém. Smetanu, cukr a mátové lístky dejte do dalšího kastrůlku. Až směs přivedete k varu, můžete lístky dát pryč. Čokoládu nalámejte do mísy a zalijte ji horkou smetanou. Metličkou krém důkladně promíchejte a přidejte k němu máslo, nepřestávejte míchat. Nakonec ho nechte úplně vychladnout. Makronky vložte do trouby a pečte je přesně 11 minut. Čokoládový krém přemístěte do cukrářského sáčku a vždy jeden pár makronek spojte dohromady krémem. Nechte je uležet do druhého dne, aby se krém lépe propojil s piškotem.
Ingredience na makronky:250g cukr krupice, 70ml vody, 190g bílků, potravinářská barva – hnědá, 250g moučkového cukru, 250g mandlové moukyIngredience na krém:100g smetany ke šlehání, 1 lžíce krupicového cukru, 125g hořké čokolády, 20g másla, pár lístků máty