Postup přípravy
Rozlámeme čokoládu a za stálého míchání ji na mírném ohni rozpustíme v šesti lžících vody. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh s cukrem (1 lžíce).
Ze žloutků a zbytku cukru ušleháme hustou pěnu. Do žloutkové pěny přidáme vychladlou čokoládu, potom máslo a koňak. Nakonec vmícháme sníh. Jemně promícháme.
Pěnu dáme do mísy a chladíme nejméně šest hodin v lednici. Před podáváním posypeme hoblinkami čokolády a přidáme kopeček šlehačky.
Dezert
Čokoládová pěna
Ingredience:
- 150 g hořké čokolády
- 3 čerstvá vejce
- 2 lžíce cukru moučka
- 2 lžíce tekutého másla
- 2 lžíce koňaku nebo silné kávy
- (koňak lze nahradit lžící rumu)