Novinky na trhu: bio čaje, charitativní žvýkačky nebo nápoj z kakaa

Přemýšlíte nad nějakým menším dárkem? Třeba si vyberete z našich tipů! Jsou tu novinky na trhu, kterými potěšíte milovníky čajů, kakaa nebo třeba kvalitního alkoholu. Pod stromeček naprosto ideální!

TEEKANNE Organics

Také věříte v čistou sílu přírody? TEEKANNE právě přichází s novou řadou TEEKANNE Organics, která nabízí osm druhů lahodných BIO čajů nejvyšší kvality. Čaj plný přírodní energie Start Your Day vás na nohy postaví díky povzbuzujícímu maté a harmonii dodá svěží chuť citronové kůry. Uprostřed celodenního shonu vás zase spolehlivě zklidní voňavý čaj Calm & Relax s meduňkou a heřmánkem. Kdo bojuje se špatným usínáním, tomu prospěje bylinný čaj Sleep & Dream s levandulí, lékořicí a mátou.

Pokud jste milovníci máty, připravte si čaj Sweet mint. Kromě příjemné chuti vám navíc pomůže i v boji proti nachlazení, stejně jako zlatavý Ginger & Lemon s pikantním zázvorem, který má protizánětlivé účinky a příjemně rozproudí krev v žilách. Kdo si rád užívá sladkou chuť domácích jablek, neměl by minout čaj Sweet Apple. Skořici si vychutnáte i v orientálním čaji Oriental Chai, v němž se mísí výrazná chuť kardamomu a zázvoru. Zkuste také ochutnat pravý černý čaj English Breakfast a pocítíte, jak chutná kvalitní čajová klasika anglických lordů.

Žvýkačky Charity Gums

Vánoce jsou všude, i na obalech žvýkaček Charity Gums. Obrázkové žvýkačky se hodí jako origiální drobnost pro spolužáky, kolegy v práci nebo jako malý dáreček navíc. Díky skvělým ilustracím a nápadům na obalech pobaví a navíc to jsou dárky, které mají smysl, protože z každého prodaného balení putuje příspěvek vybraným charitativním projektům. Mají peprmintovou příchuť a kvalitní složení – neobsahují žádný cukr ani aspartam a jsou veganské. V nabídce, která se mění každé 2–3 měsíce, najdete přes 20 různých obrázkových obalů od nadějných českých ilustrátorů.

Vánoční motivy a dvě desítky dalších obrázkových obalů najdete na webu Charity Gums. Jedny žvejky pořídíte za 40 Kč a poštovné je zdarma! Kromě e-shopu je seženete ve více než 150 obchůdcích a kavárnách po Česku. Jejich nákupem podpoříte navíc čtyři vybrané české dobročinné organizace.

Zahřejte se nápojem z nepraženého kakaa

Česká značka Iswari přináší novinku v podobě lahodného bio nápoje Macaccino Sensual. Směs nepraženého kakaa s plodinou maca vás nadchne svojí exotickou chutí, za kterou vděčí kombinaci hřejivého koření, jako je kardamom, kajenský pepř, skořice či zázvor. Nápoj navíc vyniká vysokým obsahem vápníku, železa a hořčíku a je pouze decentně doslazován kokosovým cukrem. Nápoj vás zároveň zahřeje i povzbudí, a tak směle může zastoupit ranní kávu. I příprava je snadná. Stačí smíchat 2–3 lžičky Macaccina Sensual s teplým živočišným či rostlinným mlékem (nejvhodnější je mandlové) a důkladně rozmixovat. Pro maximální požitek můžete ozdobit kopečkem šlehačky a posypat hoblinkami kokosu a čokolády. Bio nápoj Macaccino Sensual (125 g) od Iswari zakoupíte od 120 Kč na e-shopu.

Česká whisky Hammerhead nabízí exkluzivní edici 444 lahví

Hammerhead má v rodném listě západočeské Prádlo a letopočet 1989. Milovníci whisky patrně znají její dvacetiletou, třiadvacetiletou, možná i pětadvacetiletou verzi. Nyní si však budou moci dopřát také Hammerhead 28 y. o. Single Cask, která vyšla v limitované edici pouhých 444 lahví. O vznik české whisky Hammerhead se významně, byť nepřímo zasloužily listopadové události roku 1989. Někdy v té době byla v Prádle u plzeňského Nepomuka v měděných kotlích destilována single malt whisky. Její základ tvořil český ječmen, pramenitá voda bohatá na železo a minerály, do chuti destilátu pak výrazně promluvily i sudy z českého dubu, jež byly kompletně vypáleny. Sudy naplněné touto whisky byly uloženy ke zrání do skladů a ve víru událostí a nastalých politických změn se na ně zapomnělo.

Až v roce 2010 byla nalezená whisky, jež se vyznačuje tóny sušeného ovoce, rozinek, citrusů a karamelu, poprvé uvedena na trh pod značkou Hammerhead. Kromě základní verze, jež byla stočena jako dvacetiletá, později třiadvacetiletá a pětadvacetiletá, je nyní k dostání naprostá novinka – Hammerhead 28 y. o. Single Cask. Ta pochází ze sudu číslo 368 a byla ve spolupráci s řetězcem Makro, kde si láhev této limitované whisky můžete za cenu 4985 Kč nyní zakoupit (obsah lahve 0,7 l, 43,7 % alkoholu), stočena do 444 číslovaných lahví.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty