3 zajímavé kavárny a cukrárny otevřené v roce 2019

Je libo kávička v u klidné zahrádky, famózní brunch nebo třeba sladkost, které se nebudete moci nabažit? Všechno máme! Naše tři tipy na podniky otevřené v roce 2019 se točí kolem kaváren a cukráren/crobliháren. :) Máte se na co těšit!

Café Truhlárna

Jako první pro vás máme kavárnu, která se skrývá před ruchem Václavského náměstí. Ale blíž, než byste možná čekali. Je totiž schovaná ve Františkánské zahradě. Jmenuje se Café Truhlárna a nachází se ve více jak 600 let starém klášteře, konkrétně ve zrekonstruované bývalé truhlárně. Jak napovídá její název.

Připraví vám tu kávu z české pražírny Doubleshot, čaj a celou řadu dalších nápojů včetně alkoholu. Kromě pití si tu můžete smlsnout třeba na buchtách nebo sladkých a slaných koláčích. Je to zkrátka klidný kout uprostřed bláznivého centra.

Jungmannovo náměstí 19, Praha 1 (otevřeno od pondělí do neděle)

Cafe Tvaroh

Velmi útulná kavárna Cafe Tvaroh na Letné, která byla v roce 2019 hojně navštěvovaná. Není divu, kromě hezkého interiéru ve vintage stylu se toto místo totiž pyšní také krásnou zahrádkou ve vnitrobloku (tu má tedy i před vstupem do kavárny, ale pravý poklad se skrývá uvnitř). Ale především tu nabízejí lahodnou kávu a další nápoje. Nechybí pivo, které oceníte během horkých letních dnů, nealko a limonádky.

Nápojový lístek doplňuje i jídlo, které si vychutnáte vevnitř a v létě rozhodně i venku. Taková granola s jogurtem nebo lívanečky s ořechy? Výborná volba pro líný víkendový brunch. Už plánujete výlet směr Letná? :)

Šmeralova 22, Praha 7 (otevřeno od pondělí do neděle)

OH Deer Bakery podruhé

Nejde o vyslovenou novinku loňského roku, protože OH Deer Bakery je na gastro scéně už od roku 2017. Nicméně v létě otevřeli novou pobočku, která má opravdu strategické místo. Najdete ji totiž v ulici Purkyňova, hned pár kroků od metra Národní třída. Oproti první pobočce si tu můžete s lahodnou croblihou sednout a sledovat rušné centrum města. S upatlanou pusou od této fantastické dobroty, která má těsto jako croissant, ale vzhled koblihy, to bude o dost zajímavější!

Purkyňova 2, Praha 1 (otevřeno od pondělí do neděle)

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty