Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Jak se stát zelinářem na 50 sekund denně

Vyzkoušejte klíčky

Vyzkoušejte klíčky Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Vyzkoušejte klíčky

Vyzkoušejte klíčky Zdroj: Thinkstock

„Jídlo je radost, která nás spojuje dohromady. Klíčky jsou počátkem všeho, a proto jsme klíčením posedlí. Pro nás to není jen jednou věcí z mnoha“, říká Tomáš Dudka, zakladatel společnosti HappyEat, která je předním expertem na klíčky a na vše, co kolem nich vyklíčí.

Seznam.cz banner

O klíčení už z našeho webu leccos víte, ale kdo je na klíčky a klíčící misky a systémy v Čechách prý doopravdy expert? Muž, který se po dlouhá léta věnuje zdravé stravě, a jeden ze zakladatelů sítě oblíbených vegetariánských restaurací DhabaBeas poslední půl rok proráží na trh právě s klíčením. Tomáš Dudka společně s Barborou Cornelio se rozhodli vrátit přímo ke kořenům. Na počátek všeho. A na počátku všeho prý nebylo slovo, ale klíček. Zelenina, bylinka či rostlina ve své nejryzejší a nejčerstvější podobě. Přečtěte si rozhovor o tom, že i klíčení může být věda.

Jak vás napadlo klíčit?

Já jsem měl takové vnuknutí. Hledal jsem něco, co je na počátku všeho. Nejméně zpracované jídlo nebo potravinu, protože to, co jíme, už je nějakým způsobem upravené, rozkrájené. A našel jsem to. Je to naklíčené semeno.

Kdy projekt HappyEat vznikl?

Před pěti lety. Bylo to hledání počátků jídla. Intenzivně jsme začali asi před půl rokem. Ta předchozí léta jsme tento trh spíše oťukávali a experimentovali, ale ještě jsme to příliš nenabízeli lidem.

Kde vznikla inspirace?

Nejprve přišlo právě to vnuknutí. Pak jsem náhodou cestoval po USA a objevil společnost, co měla s klíčky vnuknutí tomu mému velmi podobné. V oboru byla ale velmi daleko. Nejprve jsme vše společně prokonzultovali, a já pak za nimi přiletěl. Tam jsem načerpal inspiraci a přetavil ji v HappyEat. Pak jsem zjistil, že v Evropě je taky jedna firma, co se tím zabývá. Ve Francii. A s těmi už jsme navázali spolupráci ohledně prodeje a distribuce semen na klíčení, které jsou všechna v bio kvalitě. Ať už je to ředkvička, brokolice, alfalfa, vojtěška. Prostě všechno možné.

6 věcí o klíčcích, které musíte vědět
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

6 věcí o klíčcích, které musíte vědět

A co vaše klíčicí láhve? Na svém webu tvrdíte, že je tato technologie nejlepší. Co za tím stojí?

Já jsem za těch pět let vyzkoušel snad všechno, co se na klíčení ve světě používá. Mám toho opravdu hodně, spousty toho už leží ve šrotu. U systému, který nabízíme, jsem konečně přišel na to, že je nejefektivnější v poměru cena, výkon a efektivita. Existují i výrazně dražší systémy, ale ty mnohdy ztrácejí na kvalitě. Třeba plastové blednou a ztrácejí propustnost světla. A to je špatně, klíčky potřebují hlavně sluníčko a světlo. Dále pořídíte systémy, ve kterých cirkuluje voda, což už začíná být nesmyslně drahé a zabírá to strašně místa. Navíc voda vlastně není vůbec čerstvá, cirkuluje tam i několik dní, než je klíček v podobě, kdy se dá jíst třeba v salátech. Někdo si to doma pěstuje i ve sklenici od zavařovačky, má přes to prostě jen síťku z punčochy. Dotyčný však riskuje, že se mu v síťce začnou za chvíli množit bakterie.

Vyzkoušejte klíčky – ideální pomůcky ke klíčení. Foto: archiv HappyEat

Průzkum trhu na vlastní kůži?

Ano. V době našich experimentů jsem měl pocit, že ostatní klíčicí systémy vás zapálí jen na nějakou dobu, 14 dní, měsíc a pak to odložíte. Kdežto tenhle systém je tak jednoduchý, že to na lince nebo u umyvadla můžete mít neustále. Není to jen další krám do domácnosti. Je to jenom klíčení. Stačí jen půl minuty denně. 25 sekund ráno a 25 sekund večer. A jak jednou začnete klíčit!

K čemu jsou klíčky vlastně dobré?

Víte, nám se líbí i ta krásná hra kolem. Vidíte kouzlo, zázrak přírody. Ráno je to semínko či rostlinka jinak velká než večer. A pak jsou samozřejmě nesmírně zdravé. Pokud se shodneme například v tom, že brokolice je protikarcinogenní, tak je náš klíček její nejsilnější podoba. Za prvé se nevaří a jak víte, všechno, co projde varem, automaticky ztrácí nutriční hodnoty. Klíček žije z toho co mu příroda, pánbůh nebo vesmír dali do vínku. Je to vlastně startovací balíček, než začne přijímat výživu z půdy. Když vyroste, potřebuje další zdroje energie. Z vody, ze slunce a z půdy. Jenže vy ho v podobě klíčku vlastně sníte v tom nejsilnějším stadiu, kdy má v sobě nejvíce energie. Je koncentrovaný.

Jaké nabízíte druhy klíčků?

Alfalflu, jetel, čočku, ředkvičku, brokolici, červené zelí, hořčici, rukolu a různé směsi. Některé klíčky jsou bohaté na proteiny, takže jsou namíchané. Máme i zeštíhlující směsi nebo proti stárnutí. Dali jsme si záležet a zkoumali, na co je jaký klíček dobrý a co v jaké míře obsahuje.

Jak si mám vlastně představit chuť klíčku, když jsem ho nikdy neochutnala. Chutná opravdu třeba jako čerstvá ředkvička?

Chutná velmi intenzivně. Když si dáte klíček hořčice, tak doopravdy chutná jako normální kremžská hořčice. Když si dáte ředkvičku, tak lehounce pálí a chutná jako mladá čerstvá ředkvička, kterou jste si vytáhla ze záhonku. Rozhodně to není nic umělého bez chuti. Brokolice rovněž. Je to neskutečně šťavnaté a křupavé, plné chuti a svěží.

Vyzkoušejte klíčky – výběr kvalitních bio semínek. Foto: archiv HappyEat

Klíčky jsou tedy vhodné jako dochucovadlo do salátů, baget, sendvičů?

My to konzumujeme i jako samotné saláty. U nás v restauraci si na to lidé nakapou olivový olej, citron, přidají pepř, sůl a je to. Nebo mohou sloužit i jako příloha k jídlu, klidně i k pořádnému steaku. Neříkáme lidem, jak to mají jíst, říkáme jen, že je to neskutečně zdravé. Víte, to nejlepší je, že vám to vyroste doma. Pěstujete si to sama. Třeba přes zimu je to skvělé, když teprve teď v Čechách začne nějaká domácí úroda zeleniny, která je bohužel z 80 % ošetřená postřikem. Klíček je takový váš malý přísun domácí zeleninky bez chemie. To se mi na tom prostě líbí. Uděláte si v bytě svoji malou zahrádku.

Jakou mají klíčky trvanlivost?

Čerstvé vydrží maximálně 4–5 dní. Naše zkušenost je, že když si to někdo klíčí doma, tak to sní okamžitě.

Popište mi ten proces.

Koupíte semínka, zalijete vodou, necháte je v té vodě na chviličku stát, aby ji stihly natáhnout, a třeba za půl dne ji slijete. Tohle děláte de facto ráno a večer. A zabere to dohromady těch 50 sekund denně.

Jsou na trhu i jiné klíčírny?

Jsou, ale myslím si, že naše konkurenční výhoda je to, že se zabýváme pouze klíčky. Je to naše specializace. U ostatních distributorů nevíme, z jakých jsou semena zdrojů a jak jsou stará. Náš kamarád z Francie ta semena stále točí, velmi se o ně stará, dělá i laboratorní testy, jestli nejsou patogenní a jsou opravdu bio.

Jak jste na tom s distribucí a za jakou cenu můžu klíčicí misku nebo lahev sehnat?

Máme e-shop na stránkách www.happyeat.com a jinak je vše k dostání v každé naší restauraci DhabaBeas. První investice do klíčicí lahve je okolo 300 Kč, ale tu máte už napořád. Cena jednotlivých semínek se pohybuje mezi 80–180 Kč, podle toho, jak náročné to semínko je a jak obtížně se na trhu získává. Těch 150 g vám však vydrží na týdny klíčení. Na každé klíčení totiž potřebujete jen jednu jedinou lžičku. A ono vám to opravdu vyroste. Semínka až šestinásobně zvětší svůj objem.

Co plánujete naklíčit do budoucna?

V této době se na nás začali obracet některé velkoobchody a začínají se objevovat i jiné restaurace nebo bageterie, které by od nás chtěli semínka vyklíčená. My souhlasíme a nebráníme se. Během měsíce klíčky začínáme spouštět ve velkém. Budeme tak schopni zásobovat zájemce každý den x kily červeného zelí, které je tak oblíbené. Jinak bychom klíčení chtěli spíše k lidem přivést, naučit je to. Aby věděli, že klíčky existují a že je to něco normálního.

Proč si říkáte HappyEat?

Chtěli jsme říct, že jídlo je radost, která nás spojuje dohromady. Happy eat je veselé jídlo, něco pozitivního, něco co může i bavit. Klíčky jsou počátkem všeho, a proto jsme klíčením posedlí. Pro nás to není jen jednou věcí z mnoha.

Produkty značky Happy Eat naleznete na webových stránkách www.happyeat.com

Autor: Michaela Králová

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky bylinky restaurace salát miska brokolice hořčice ředkvička roketa setá bílkovina hlávkové zelí

Návrhy pro vás

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku Maso

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert Sladké

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci Maso

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci

Rychlé rýžové nudle s kuřecím masem, mrkví, paprikou a brokolicí – snadný oběd po asijsku Recepty

Rychlé rýžové nudle s kuřecím masem, mrkví, paprikou a brokolicí – snadný oběd po asijsku

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky Předkrmy a chuťovky

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa Maso

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa

Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky Sladké

Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny Vegetariánské

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny


Přečtěte si také

Maso
Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Sladké
Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Novinky
Mixér: zmrzky s alkoholem, letní nabídka restaurací, dobroty na grilovačku a signature KVIFF drink

Mixér: zmrzky s alkoholem, letní nabídka restaurací, dobroty na grilovačku a signature KVIFF drink

Maso
Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci

Recepty
Rychlé rýžové nudle s kuřecím masem, mrkví, paprikou a brokolicí – snadný oběd po asijsku

Rychlé rýžové nudle s kuřecím masem, mrkví, paprikou a brokolicí – snadný oběd po asijsku

Předkrmy a chuťovky
Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Maso
Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa

Sladké
Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky

Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut Recepty

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře Těstoviny

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře

Sladké
Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky Sladké

Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky

Želé z červeného rybízu s celými malinami – tip, jak si uchovat letní ovoce na zimu Sladké

Želé z červeného rybízu s celými malinami – tip, jak si uchovat letní ovoce na zimu

Maso
Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci Maso

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa Maso

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa

Vegetariánské
Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den Saláty

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Nápoje
Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici Nápoje

Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici

Ryby a mořské plody
Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem Recepty

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem

Krevety s česnekovo-bylinkovou máslovou omáčkou – rychlé a chutné jídlo, které se hodí jako luxusní předkrm nebo romantická večeře Ryby a mořské plody

Krevety s česnekovo-bylinkovou máslovou omáčkou – rychlé a chutné jídlo, které se hodí jako luxusní předkrm nebo romantická večeře

Polévky
Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát Polévky

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

Předkrmy a chuťovky
Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu Předkrmy a chuťovky

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu

Jednoduchý slaný chlebíček se sušenými rajčaty a fetou podle Buchty v troubě Předkrmy a chuťovky

Jednoduchý slaný chlebíček se sušenými rajčaty a fetou podle Buchty v troubě

Vegetariánské
Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Pikantní mexický kotlík s fazolemi – rychlé bezmasé jídlo plné bílkovin podávejte s rýží Vegetariánské

Pikantní mexický kotlík s fazolemi – rychlé bezmasé jídlo plné bílkovin podávejte s rýží

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu Předkrmy a chuťovky

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu

Sladké
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a dračím ovocem podle Šona – exotický dezert překvapí strukturou, chutí i barvou

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a dračím ovocem podle Šona – exotický dezert překvapí strukturou, chutí i barvou

Maková bábovka s rybízem – dokonalá kombinace chutí pro víkendový moučník Sladké

Maková bábovka s rybízem – dokonalá kombinace chutí pro víkendový moučník

Dunajské vlny s višněmi – vrstvené řezy s pudinkem a čokoládovou polevou Sladké

Dunajské vlny s višněmi – vrstvené řezy s pudinkem a čokoládovou polevou

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Saláty
Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

Bún bò Nam Bô podle Šona – vietnamské hovězí s rýžovými nudlemi s tajným trikem na křehké masíčko Maso

Bún bò Nam Bô podle Šona – vietnamské hovězí s rýžovými nudlemi s tajným trikem na křehké masíčko

prima-cnn-news

Paradox amerických útoků na Írán: Teherán hrozil blokádou, po úderech cena ropy stále klesá PŘEHLEDNĚ: Hygienici varují před nebezpečnými koupališti. Podívejte se, která raději vynechat Hoří kamion na Jižní spojce: Místo halí hustý kouř, zasahuje šest jednotek hasičů

prima-zeny

Marie Rottrová nazpívala ústřední píseň k novému seriálu Polabí Špatné vysvědčení? Takže se budeš celé prázdniny učit! Odborníci před tímto nápadem varují Prima slaví 32. narozeniny. Přináší nabitý letní program i řadu podzimních trháků

prima-zoom

Pád letadla nebyl chybou dispečerů Záhadné zrychlení rotace Země: Červenec a srpen přinesou nejkratší dny za poslední roky Začal nejteplejší týden roku. Kde bude až 37 °C a jak se Praha chrání před požáry?

prima-fresh

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert Mixér: zmrzky s alkoholem, letní nabídka restaurací, dobroty na grilovačku a signature KVIFF drink

prima-cool

Cameron zkritizoval Oppenheimera Obří hit Netflixu má pokračování. První trailer láká na souboj prastarých monster 9 věcí, které nevíte o cooltovce Delta Force s Chuckem Norrisem

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Rychlé miliony českých influencerů: Sharlota a Stejk přiznali konkrétní částky Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně Rychlé a efektivní, peníze vydělaný, komentoval prohru Kuběnka. Koho vyzval do dalšího zápasu?

prima-living

Vila Šafránkové a Abrháma zeje prázdnotou. Potomci se o dům ani zahradu nestarají První prázdninový týden bude tropický. Jaká je kvalita vody v přírodních koupalištích? Angrešt je vitaminy nabité ovoce. Vynikne v bublanině i kompotu

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.