Tipy na červencové gastroakce: francouzský trh, víkendová grilovačka a pouliční kuchyně

Víkend se blíží! Pojďte si zpříjemnit den jednou z našich gastroakcí. Těšit se můžete na francouzské speciality, grilovačku nebo street food. Tak jdeme na to!

Francouzský trh na Kampě již po dvanácté

Ve dnech 10. až 14. července se pražské náměstí Na Kampě opět promění v klasickou francouzskou čtvrť. Na své si zde přijdou milovníci dobrého jídla, hudby i francouzské atmosféry. Mohou se těšit na vybrané lahůdky francouzské kuchyně, výtečná vína, bohatý hudební doprovodný program a na řadu novinek, to vše na malebném náměstíčku u Karlova mostu. Letošní ročník nabídne ještě více vystavovatelů a specialit francouzské gastronomie. Návštěvníci se nově mohou těšit na nejrůznější druhy šumivého vína z Alsaska, Burgundska nebo Savojska. Poprvé se na trhu objeví i pekárna Nostress, která nadchne širokou nabídkou lahodných francouzských koláčů a křehkého pečiva. Cukrárna Milliéme představí slavné makrónky a tradiční tartaletky. Další novinkou je stánek Le Marché určený výhradně čerstvým ústřicím z Normandie či Bretaně.

Facebook

Grilovací odpoledne v La Rotonde

Od 7. července nastává v restauraci La Rotonde víkendová změna. V letním čase nebudou fungovat již zavedené sobotní a nedělní brunche. Prázdniny a přívětivé počasí volá po novince. Tou je nedělní grilování, které se uskuteční vždy během července a srpna od 12:00 hod do 15:30 hod na terase restaurace. Za speciálním menu stojí executive chef Roman Paulus. Na výběr bude široká škála dobrot na studeném bufetu, cukrářské delikatesy a hlavně grilované maso z české farmy Mitrov či mořské delikatesy, které přenesou hosta stovky kilometrů jinam. Na prkénku se objeví vepřové, jehněčí, losos, krevety či tuňák. Samozřejmě je myšleno i na vegetariány, ti si budou moci vybrat z nepřeberného množství sezónní zeleniny.

Pražský piknik

Třetí ročník dvoudenního festivalu pouliční kuchyně se bude konat v samém srdci Prahy 13. a 14. července. Doražte si vychutnat pravou PIKNIKovou atmosféru na Střeleckém ostrově. Obejděte s PIKNIKovým košíkem "food stánky" a dečku si rozložte kdekoliv na ostrově. Vychutnat si můžete speciality pouliční kuchyně: od stánku Milujupadthai ochutnáte luxusní krevetový Pad Thai, Pad Thai s kuřecím masem, ale i vegetariánský. Nebude chybět koncept veganských restaurací Loving Hut, ale také kuřecí křídla od WingHaus. Máte se rozhodně na co těšit!

Facebook

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty