Suroviny
- vývar 1 l
- sádlo
- rajský protlak
- pálivý paprikový protlak
- paprikový protlak
- mletá pálivá paprika 2 špetky
- cibule 1
- vepřové maso 1 kg
- červené víno
- česnek 5 stroužků
- majoránka
- sůl
- pepř
- pikantní klobása
- zelená paprika 3
- červená paprika 3
Postup přípravy
- Kotlík dáme nad oheň, na dno nalijeme trochu vývaru, aby se nám nepřipaloval. Do vývaru dáme sádlo, všechny tři rajské protlaky, pálivou sypkou papriku, nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, sůl, kmín, česnek, pepř a majoránku a vše hojně zalijeme vínem.
- Vaříme. Mezitím si nakrájíme na kostičky brambory a cikánskou klobásu a přidáme k uvařenému masu.
- Opět zalijeme vínem. Vaříme, dokud brambory nezměknou.
- Nakonec přidáme nakrájené čerstvé papriky, opět zalijeme vínem, necháme přejít varem a podáváme.
Autor receptu: Jiří Krampol