návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Chilli con carne z pomalého hrnce

Hodnoceno: 1x
4 porce
nad 2 hodiny
Chilli con carne z pomalého hrnce
Autor: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce Chilli con carne z pomalého hrnce
Mexická klasika, známá jako hlavní jídlo, se ve své domovině používá i jako základ tacos, burritos nebo dip k nachos. Jeden pokrm a tolik možností – ještě, že lze snadno zmrazit. A pokud nemáte doma pomalý hrnec, máme pro vás i verzi receptu na sporáku :)

Článek

Týdenní menu inspirované mexickou kuchyní Foto:

Vyzkoušejte týdenní menu inspirované mexickou kuchyní

Mexická kuchyně je v Čechách velmi oblíbená, možná právě proto, že je tak vzdálená tradiční české kuchyni. Základem je kukuřice ve všech podobách, fazole, hodně zeleniny,...

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. V POMALÉM HRNCI: Fazole propláchněte a namočte přes noc do vody. Slijte, propláchněte, vložte do velkého hrnce, zalijte dostatečným množstvím vody a vařte 15 minut. Sceďte.
  2. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno, česnek podrťte. V nádobě pomalého hrnce rozehřejte olej na střední stupeň a opékejte cibuli a česnek zhruba 3 minuty doměkka. Přidejte hovězí maso a restujte. Papriku nakrájejte na 1cm kostičky, vsypte do hrnce, přidejte koření, oregano a osolte. Pečte 5 minut, než maso zezlátne. Přilijte rajčatové pyré a rajčata a 1 minutu vařte, přidejte fazole, cukr, bobkový list a vývar a vařte 7 hodin na nízkém stupni, dokud fazole nezměknou.
  3. Dochuťte a podávejte s kukuřičnými chipsy nebo dušenou rýží a ozdobené kukuřicí, koriandrem, zelenou chilli papričkou a limetkou.
  4. NA SPORÁKU: Fazole propláchněte a namočte přes noc do vody. Slijte, propláchněte, vložte do velkého hrnce, zalijte dostatečným množstvím vody a vařte 20 minut. Sceďte.
  5. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno, česnek podrťte. Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední stupeň a opékejte cibuli a česnek zhruba 3 minuty doměkka. Přidejte hovězí maso a restujte. Papriku nakrájejte na 1cm kostičky, vsypte do hrnce, přidejte koření, oregano a osolte. Pečte 5 minut, než maso zezlátne. Přilijte rajčatové pyré a 1 minutu vařte, přidejte rajčata, cukr, bobkové listy, vývar a 250 ml vody a zahřívejte k varu. Snižte teplotu, přiklopte pokličkou a nechte 1,5 hodiny vařit.
  6. Vsypte fazole a vařte ještě 30 minut doměkka, občas promíchejte, případně přilijte vodu dle potřeby. Okořeňte a podávejte s kukuřičnými chipsy nebo dušenou rýží a ozdobené kukuřicí, koriandrem, zelenou chilli papričkou a limetkou.

Chilli con carne z pomalého hrnce  Foto: Chilli con carne z pomalého hrnce; foto: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce

Zdravá jídla z pomalého hrnce

Zdravá jídla z pomalého hrnce Foto:

Olivia Andrews

Díky receptům z této kuchařky můžete rodinu i přátele jednoduše a zároveň stylově nasytit zdravými a výživnými pokrmy.

Každý recept je vymyšlený tak, aby ho bylo možné připravit i ve dnech, kdy zrovna nemáte příliš mnoho času na vaření. Stačí ráno vložit suroviny do pomalého hrnce, a když se večer vrátíte domů, váš byt bude naplněný vůní dobrého jídla. Navíc díky pomalé přípravě můžete z potravin získat výrazně víc živin i zdraví prospěšných látek.

100 receptů je vždy popsáno ve dvou variantách – jedna je určená pro pomalý hrnec, podle druhé ten samý pokrm můžete připravit i bez něj na sporáku či v troubě.

Nakladatelství Omega, 499 Kč