Suroviny
- polohrubá mouka 270 g
- moučkový cukr 150 g
- olej (nebo rozpuštěné máslo) 10 ml
- angreštový kompot (i se šťávou) 1/2 sklenice
- kakao 1/2 lžíce
- sušené rozinky 1 hrst
- čokoláda (na polevu)
- máta (snítka na dozdobení)
Postup přípravy
Do mísy nasypte polohrubou mouku, přidejte kypřící prášek, cukr, lžíci kakaa a promíchejte. Dále přidejte asi hrst rozinek, asi deci oleje a angrešt i se šťávou. Směs promíchávejte opatrně, protože angrešt je křehký a lehce by se vám rozmačkal.
Těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem, lehce rozprostřete po formě a dejte do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů asi na dvacet minut.
Moučník si po upečení nechte ve formě vychladnout. Poté ji opatrně otevřete. Dozdobte čokoládou, kterou si předem nechte rozehřát ve vodní lázni. Doprostřed dejte čokolády o něco více a dekoraci dokončete snítkou máty.
Další novinky a zajímavé tipy najdete na facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.