Head
- vepřová krkovice 2 kg
Na marinádu
- hořčice 1 dávka
Na plnění masa
- olej 1 dávka
Na brambory
- koření dle chuti 1 dávka
Postup přípravy
Maso naložíme 24 hodin předem do marinády, kterou si připravíme z uvedených surovin
Všechny ingredience na marinádu dáme do misky, ušleháme a potřeme jí maso
Zabalíme do fólie a necháme v lednicic do druhého dne
Druhý den maso vyjmeme z fólie a do každého zářezu vždy vložíme: 2 plátky uzeného panenky, plátke sýra a 2 plátky žampionu
Pokapeme olejem a vložíme do pečícího sáčku
Dobře zavážeme a pečeme asi 2 hodiny při 200 ºC
Brambory se slupkou umyjeme, nakrájíme na klínky a klademe vedle sebe na plech
Osolíme a upečeme v troubě