Suroviny
- cibule 1 kus
- brokolice 1 kus
- smetana ke šlehání 2 kusy
- máslo 100 g
- mouka 1 lžíce
- muškátový oříšek 1 špetka
- pepř 1 špetka
- losos 200 g
- mascarpone 50 g
- pepř 50 g
Postup přípravy
1
Brokolici si rozkrájíme na růžičky a dáme vařit do osolené vody
Mezitím si nakrájíme cibulku nadrobno, osmahneme ji na másle a zaprášíme moukou
Poté, až je brokolice uvařená, ji přendáme do studené vody, aby nám zůstala stále zelená
Vývarem zalijeme cibuli s moukou, přidáme brokolici, vše rozmixujeme
Když se vše vaří, přidáme smetanu ke šlehání, dochutíme solí, pepřem a jemně muškátovým oříškem
2
Lososa nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme
Na pánvi osmahneme
3
Mascarpone si smícháme se smetanou tak, aby mascarpone bylo tekuté
4
Brokolicový krém nalijeme do polévkového talíře, doprostřed dáme filátka lososa a dozdobíme mascarponovým kapáním