Polévka
- sterilovaná cizrna 1 plechovka (400 g)
- zeleninový vývar 1 kostka
- cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- extra virgin olivový olej 4 lžíce
- smetana 200 ml
- mléko 100 ml
- římský kmín 1/4 lžičky
- portské víno 100 ml
Petrželové pesto
- hladkolistá petržel 20 lístků
- vlašské ořechy (vyloupané) 3 ks
- extra virgin olivový olej 5 lžic
Bramborové pusinky
- brambory 300 g
- hladká mouka 150 g
- pancetta
- vejce 1 ks
- sůl
Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:
Odkaz
Pečeme podle hvězd
V nové kulinární show si kuchař Martin Kincl týden co týden zve do své televizní kuchyně dvojice známých osobností, které mu prozradí své rodinné recepty na slané i sladké...
Postup přípravy
- Na mořské soli si upečte doměkka brambory. Oloupejte je a ještě teplé nahrubo nastrouhejte. Pancettu nakrájejte na drobné kostičky, orestujte na oleji a poté vysypejte do nastrouhaných brambor. Přidejte hladkou mouku, vejce, osolte, důkladně promíchejte a stříkacím sáčkem vytvarujte na pečicí papír dle fantazie. Pečte v rozpálené troubě na 180 stupňů 20 minut.
- Očištěnou nadrobno nakrájenou cibulku a mrkev orestujte, přidejte sterilovanou cizrnu, římský kmín, zalijte portským vínem, 300 ml zeleninového vývaru a svařte. Jakmile bude tekutiny asi 2 cm, přilijte smetanu, mléko a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.
- Na ozdobu použijte petrželkové pesto, které si připravte v hmoždíři rozdrcením petrželky, ořechů a soli. Nakonec přidávejte olivový olej, aby bylo pesto hodně vláčné. Takto připraveným pestem ozdobte polévku na talíři a servírujte s bramborovými pusinkami.