Suroviny
- cibule 1
- mrkev 1
- petržel 1
- celer 1
- hladká mouka
- voda 500 ml
- brambory 4
- pažitka
- sušené houby
- česnek 3 stroužky
Postup přípravy
Nejprve namočíme houby do teplé vody a necháme je asi 30 minut nabývat na objemu
Osmahneme drobně nakrájenou cibulku a další pokrájenou kořenovou zeleninu
Po změknutí zaprášíme moukou, přidáme vodu s bujonem a necháme asi 15 minut povařit
Zvlášť v hrnci uvaříme brambory, slijeme a přidáme do polévky
Stejně postupujeme s houbami, které vlijeme do polévky i s vodou, v níž se louhovaly
Nakonec přidáme dle chuti česnek a ozdobíme pažitkou
Podáváme s domácím chlebem
Polévka
Bramborová s domácím chlebem
Ingredience:
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- hladká mouka na zaprášení
- 500 ml vody se zeleninovým bujonem
- 4 větší brambory
- pažitka na ozdobu
- sušené houby (množství dle chuti)
- 3 stroužky česneku