Suroviny
- piškotové těsto (bezlepková směs) 250 g
- máslo 125 g
- vejce 3 ks
- med 6 lžic
- sůl
- jedlá soda 1 lžička
- máslo (na vymazání formy)
- bezlepková mouka (na vysypání)
Krém
- řecký jogurt (nebo polotučný tvaroh) 1 kg
- med 3 lžíce
- lesní plody (a květy fialky na ozdobu)
Postup přípravy
- Korpus: Všechny ingredience dejte do mísy od robota. Použijte nástavec typu metla a nechte těsto na střední stupeň zpracovat dohladka.
- Formu vymažte máslem, vysypte moukou a nalijte do ní těsto.
- Troubu předehřejte na 180 °C a pečte 25 minut. Poté korpus nechte vychladnout.
- Krém: Jogurt nechte přes noc nebo alespoň 2 hodiny odkapat – na větší mísu dejte cedník, do něj vložte utěrku a do utěrky přendejte jogurt.
- Okapaný jogurt pak důkladně smíchejte s medem.
- Na ozdobu: Vychladlý korpus hojně pomažte jogurtovým krémem a ozdobte jej ovocem a fialkami.