Suroviny
- hroznové víno 500 g
- cukr 1 dávka
- smetana 1 dávka
- vanilkový lusk 1 dávka
- červené víno 100 ml
- vanilkový pudink (prášek) 1 lžíce
- želatina (20 plátků nebo 5 sáčků prášku) 1 dávka
- zázvor (čerstvý a kandovaný) 1 dávka
- máta (lístky) 1 dávka
- máslo (plátek) 1 kus
Postup
- Do oslazené vody dáme vařit hroznového víno na asi půl hodiny.
- Mezitím nalijeme smetanu do kastrolku, přidáme vytřená semínka z vanilkových lusků a necháme pomalu svařovat se třemi lžícemi cukru na dostatečně hustou omáčku.
- Rozvařené hrozny přecedíme do kastrolku, přidáme trochu červeného vína, dochutíme cukrem a přidáme velkou lžíci vanilkového pudinkového prášku, plátek másla a želatinu. Vše za tepla rozmícháme do hladka a nalijeme do formy a necháme ztuhnout.
- Zázvor nakrájíme na tenké plátky a vložíme do vařícího cukrového rozvaru a necháme odvařit vodu, až vznikne hustý sirup se zázvorovými plátky.
- Do skleniček na nožce, nebo na hezký předkrmový talíř nalijeme trochu vanilkové omáčky, do které naskládáme kostičky „amarounů“, které ozdobíme plátkem kandovaného zázvoru s mátou.
Autor receptu: Dáda Patrasová a Felix Slováček