Suroviny
- rukola 100 g
- polníček 100 g
- cibule 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- kozí sýr 80 g
- máslo 50 g
- hnědý cukr 15 g
- červený vinný ocet 25 ml
- extra virgin olivový olej
- mořská sůl
- barevný pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. V malém kastrůlku rozehřejte máslo a zvolna na něm restujte cibuli, přibližně 10 minut. Přidejte cukr a pár kapek octa. Míchejte přibližně 5 minut, dokud šťáva nezhoustne a nezkaramelizuje. Sundejte z plotny a přendejte do misky.
- Do velké mísy dejte omytou a osušenou rukolu a polníček, přidejte nakrájenou papriku, ocet a zakapejte olivovým olejem. Přidejte cibuli a rozdrobený kozí sýr. Dle chuti osolte, posypte čerstvě namletým barevným pepřem a promíchejte.
- Servírujte s opečenou bagetou nebo s grilovaným masem.