Salát z rukoly a polníčku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát z rukoly  a polníčku Foto:
Salát z rukoly a polníčku
Foto: Šéf na grilu II.

Jednoduchý salát proměníte v chuťovou lahůdku díky opečené zkaramelizované cibuli, která znamenitě doplní výraznou chuť kozího sýra.

Suroviny
rukola 100 g
polníček 100 g
velká cibule 1 ks
žlutá paprika 1 ks
čerstvý kozí sýr 80 g
máslo 50 g
hnědý cukr 15 g
červený vinný ocet 25 ml
mořská sůl
čerstvě namletý barevný pepř
Postup
1

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. V malém kastrůlku rozehřejte máslo a zvolna na něm restujte cibuli, přibližně 10 minut. Přidejte cukr a pár kapek octa. Míchejte přibližně 5 minut, dokud šťáva nezhoustne a nezkaramelizuje. Sundejte z plotny a přendejte do misky.

2

Do velké mísy dejte omytou a osušenou rukolu a polníček, přidejte nakrájenou papriku, ocet a zakapejte olivovým olejem. Přidejte cibuli a rozdrobený kozí sýr. Dle chuti osolte, posypte čerstvě namletým barevným pepřem a promíchejte.

3

Servírujte s opečenou bagetou nebo s grilovaným masem.

Šéf na grilu IIŠéf na grilu II

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!

Videa

reklama

reklama